Λιντς: Στην έδρα που έχανε με κάθε προπονητή, πήρε «ιστορικό» βαθμό με… τρεις στον πάγκο! (vid)

Ξεκινώντας το 2023, η Λιντς αγνοούσε τους βαθμούς μακριά από το «Έλαντ Ρόουντ», πράγμα που αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς λόγους απομάκρυνσης του Τζέσι Μάρτς. Το βράδυ της Τετάρτης(8/2), τα «παγώνια» κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους εκτός έδρας βαθμό με… τρεις προπονητές στον πάγκο τους, στο «Ολντ Τράφορντ» που παραδοσιακά δεν τους πηγαίνει καλά! Οξύμωρο…



Λιντς: Στην έδρα που έχανε με κάθε προπονητή, πήρε «ιστορικό» βαθμό με… τρεις στον πάγκο! (vid)

Με τον μέχρι πρότινος προπονητή της Κ21, Μάικλ Σκουμπάλα, να ηγείται της προπονητικής τριάδας (μαζί του οι Κρις ¶ρμας και Πάκο Γκαγιάρδο), η Λιντς πήρε ιστορικό βαθμό στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν αναλογιστεί κανείς πως από τότε που βρέθηκε ξανά στην Premier League, όλοι οι προπονητές έφευγαν ηττημένοι από το «Ολντ Τράφορντ», καταλαβαίνει πως δεν είναι κάτι αμελητέο αυτό που πέτυχε η υπηρεσιακή προπονητική «τριπλέτα», έχοντας μάλιστα προηγηθεί με 2-0, πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αμερικάνος, το πέτυχαν οι υπηρεσιακοί

Με την αποχώρηση του, ο Αμερικάνος τεχνικός Τζέσι Μαρτς, έγινε ο προπονητής με το δεύτερο χειρότερο ποσοστό νικών (25%) την τελευταία επταετία για την Λιντς, πίσω μόνο από τον Πολ Χέκινγκμποτομ, που βρέθηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» το πρώτο εξάμηνο του 2018. Χωρίς να έχει κάποιο βαθμολογικό κέρδος στα μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδια της (Νότιγχαμ Φόρεστ-Λιντς 1-0, ¶στον Βίλα-Λιντς 2-1) μέσα στο 2023, η Λιντς χρειάστηκε τελικά τρεις προπονητές στον πάγκο της για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Η τριάδα προπονητών, από μονή της είναι κάτι πρωτόγνωρο στην Premier League αλλά και γενικότερα. Από την στιγμή όμως, που η πρώτη της εμφάνιση συνδυάστηκε με αποτέλεσμα που είχε να πάρει η ομάδα στην έδρα της Γιουνάιτεντ από την σεζόν 2003-2004, δεν αποκλείεται να την δούμε σε περισσότερα παιχνίδια από όσα περιμέναμε. Μετά την απομάκρυνση του Μαρτς, ανέλαβαν για τα επόμενα δυο παιχνίδια, το χτεσινό και όλως τυχαίως ξανά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή την φορά εντός έδρας την ερχόμενη Κυριακή (12/2).

Σωστή πνευματική προετοιμασία που φάνηκε από το πρώτο λεπτό

Σε δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι, ο Σκουμπάλα, τόνισε πως «θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι, και εγώ, και οι παίκτες μου». Κάτι που φάνηκε με το «καλησπέρα», καθώς η ομάδα του προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό με τον Νιόντο, στο γρηγορότερο γκολ της Λιντς στην εν λόγω έδρα στην εποχή της Premier League!

Παράλληλα, ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» κάποιες από τις σημειώσεις του κατά την διάρκεια του πρώτου ημίχρονου, που πέρα από το τακτικό κομμάτι, ανέφεραν χαρακτηριστικά την λέξη «πιστή» αλλά και την φράση «να είστε ήρεμοι» τα οποία και θα τους μετέφερε στην αναπαυλα.

Δυστυχώς όμως, δεν κατάφεραν ο Σκουμπάλα και οι παίκτες του να κερδίσουν το πολυπόθητο «τρίποντο» και να φύγουν θριαμβευτές από το Μάντσεστερ. Θα ήταν κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League, καθώς επίσης θα ήταν και το πρώτο «διπλό» επί των «κόκκινων διαβόλων» γενικότερα στο πρωτάθλημα από το 1980.

Γιάννης Νικολόπουλος