Φινάλε στο πανέμορφο ταξίδι της Ρέξαμ στο Κύπελλο, τεράστια πρόκριση για Γκρίμσμπι

Η Ρέξαμ θα έχει να θυμάται για πάντα τη φετινή παρουσία της στο Κύπελλο, αλλά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον μεταξύ τους επαναληπτικό του 4ου γύρου την υπέταξε με σκορ 3-1 στο φινάλε και την έστειλε εκτός συνέχειας. Η ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς κρατάει τις τρομερές στιγμές και την παρ' ολίγον συνάντηση με την Τότεναμ στους «16». Με χίλια ζόρια πέρασε η Μπέρνλι του Κομπανί, με το επιβλητκό 3-0 η Γκρίμσμπι πέταξε εκτός την Λούτον!



Φινάλε στο πανέμορφο ταξίδι της Ρέξαμ στο Κύπελλο, τεράστια πρόκριση για Γκρίμσμπι

Η προσπάθεια της Ρέξαμ ήταν ηρωική μέχρι και αυτό το σημείο, αλλά τελικά δεν ήταν γραφτό της, παρά το γεγονός πως η μοίρα της είχε δείξει προσωρινά ότι θα μπορούσε να προκαλέσει νέο σοκ στο Κύπελλο όταν είχε ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή κατά τη διάρκεια του αποψινού ματς. 

Μετά το εκπληκτικό 3-3 της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης, ο επαναληπτικός είχε παρόμοιες συγκινήσεις. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε το προβάδισμα στο 50ο λεπτό με τον Αχμέντοντζιτς και μπορεί ο κόσμος να σκέφτηκε πως η Ρέξαμ θ' απογοητευόταν, όμως, μόνο αυτό δεν συνέβη.

Η συμπαθέστατη ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς αντέδρασε, κέρδισε πέναλτι, ο Μιούλιν στο 59' εκτέλεσε με δύναμη για να ταράξει τα δίχτυα γράφοντας το 1-1 και στο 73' θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Ωστόσο, ο Ντέιβις απέκρουσε τη δεύτερη προσπάθεια του επιθετικού των φιλοξενούμενων από την άσπρη βούλα. Τελικά στις καθυστερήσεις οι Μπίλι Σαρπ και Σάντερ Μπεργκ βρήκαν ρήγματα στα μετόπισθεν των αντιπάλων τους και έγραψαν το τελικό 3-1 για τις «λεπίδες», ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού με την Τότεναμ στην επόμενη φάση.

Η εκπληκτική Γκρίμσμπι της LeagueTwo πέταξε εκτός συνέχειας του FA Cup την Λούτον της Τσάμπιονσιπ με εμφατικό τρόπο φτάνοντας στο 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, ενώ, η Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί έπρεπε να ιδρώσει πολύ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίπσουϊτς! Το τρελό ματς είχε εκατέρωθεν γκολ από το πρώτο τρίλεπτο, ωστόσο, ο Τέλα στις καθυστερήσεις έγραψε το 2-1 και έστειλε τους πρωτοπόρους της Τσάμπιονσιπ στην επόμενη φάση. Εκεί θα βρεθεί και η Φλίτγουντ που με γκολ στο 60' επιβλήθηκε 1-0 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. 

Κώστας Ζάλιαρης