Η Νιούκαστλ έμαθε να ζει με τον Μπρούνο Γκιμαράες και… δυσκολεύεται χωρίς αυτόν!

Δεν είναι ψέμα να χαρακτηρίσει κανείς τον Μπρούνο Γκιμαράες ως τον… ηγέτη της Νιούκαστλ. Οι αριθμοί άλλωστε αυτό αποδεικνύουν! Σε τέσσερα ματς έχει απουσιάσει ως στιγμής από την Premier League και σε όλα οι «καρακάξες» δεν έχουν κατορθώσει να πάρουν το τρίποντο. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!



Η Νιούκαστλ έμαθε να ζει με τον Μπρούνο Γκιμαράες και… δυσκολεύεται χωρίς αυτόν!

Μπορεί η αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Γουέστ Χαμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» να ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, χάρη στα δύο γκολ, ένα μέτρησε και ένα όχι, στο πρώτο τρίλεπτο, όμως το φινάλε δεν ήταν το ίδιο ιδανικό για το σύνολο του Έντι Χάου.

Ο Γουίλσον έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 3ο μόλις λεπτό, οι «καρακάξες» πίεσαν για να μετουσιώσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα την υπεροχή τους, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο.

Η Γουέστ Χαμ έμοιαζε καλά οργανωμένη, ισοφάρισε με τον Πακετά, σε μία στιγμή αδράνειας των γηπεδούχων και μετά έδειχνε αποφασισμένη να αρνηθεί να… ηττηθεί. Πιέστηκε, πέρασε δύσκολα στο δεύτερο μέρος, μετά το ντεμπούτο του Γκόρντον, αλλά άντεξε, ούσα και ευνοημένη από την απουσία ενός πολύ σημαντικού γραναζιού για το σύνολο του Χάου.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπρούνο Γκιμαράες, του οποίου η 4η απουσία στην φετινή Premier League, συνδυάστηκε και πάλι με απώλεια βαθμών για την ομάδα του! Τυχαίο; Δεν νομίζουμε, αν αναλογιστεί κανείς πως σε όσα ματς έχει λείψει ο Βραζιλιάνος από το ρόστερ της Νιούκαστλ, αυτή δεν έχει καταφέρει να κερδίσει…

Έμεινε στο 1-1 με τη Γουλβς στο «Μολινό», ηττήθηκε με 2-1 από τη Λίβερπουλ, στο 97’ στο «Άνφιλντ», δεν σκόραρε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (0-0) και δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει για δεύτερη φορά την άμυνα της Γουέστ Χαμ, παίρνοντας μόλις έναν βαθμό.

Είναι φανερό πως οι «καρακάξες» έμαθαν να ζουν με τον Μπρούνο Γκιμαράες στην ενδεκάδα τους. Και όταν αυτός λείπει, ο τρόπος προσέγγισης μίας αναμέτρησης αλλάζει και προς το παρόν, δεν καταλήγει υπέρ τους…

Δημήτρης Μανάκος