Νέο τριπλό «χαστούκι» για την Λίβερπουλ, με Μπρούνο και Ράσφορντ συνεχίζει η Γιουνάιτεντ!

Η Γουλβς έκανε την Λίβερπουλ να μην ξέρει από πού της έρχονταν όλα τα γκολ και έφτασε στο τελικό 3-0 για να βυθίσει τους «κόκκινους» στη θλίψη γι' ακόμα μια φορά και να βγει από την επικίνδυνη ζώνη! Με τους συνήθεις υπόπτους, Μπρούνο Φερνάντες και Ράσφορντ, η Γιουνάιτεντ έφτασε στο 2-1 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή από το πρώτο μέρος για την Λέστερ (4-2) κόντρα στην Άστον Βίλα, τριάρα η Μπρέντφορντ στην Σαουθάμπτον, στο 1-0 η Μπράιτον με την Μπόρνμουθ.



Νέο τριπλό «χαστούκι» για την Λίβερπουλ, με Μπρούνο και Ράσφορντ συνεχίζει η Γιουνάιτεντ!

Γουλβς – Λίβερπουλ 3-0

Η εικόνα του Κλοπ να κάθεται με δέμενα τα χέρια και απόλυτα απογοητευμένος στην άκρη του πάγκου του, τα έλεγα όλα. Η Λίβερπουλ ξανά εμφανίστηκε απόλυτα υπνωτισμένη και δίχως τρόπο αντίδρασης σε ό,τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Η Γουλβς με τη συμπλήρωση 12 λεπτών είχε ήδη πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων! Στο 5ο λεπτό ο Χι – Τσαν έκανε γύρισμα από δεξιά και η κόντρα στα πόδια του Μάτιπ έγραψε το 1-0 με την μπάλα να περνάει την τελική γραμμή, ενώ, στο 12' ο Ντόουσον σκόραρε εκμεταλλευόμενος κόντρα στον Χάκπο που άθελά του «έστρωσε» στον σκόρερ...

Οι «κόκκινοι» παρέμειναν σε λήθαργο στο πρώτο μέρος, ο Κλοπ άργησε να κάνει τις αλλαγές του και ο Λοπετέγκι είχε ήδη βάλει τον Τραορέ (αναγκαστικά) από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τους Ζοάο Μουτίνιο και Ραούλ Χιμένες από το 60'. Η Λίβερπουλ προσπάθησε ν' ανεβάσει ρυθμούς, Στο 67' ο Άρνολντ έστειλε με τρομερή μπαλιά τον Νούνιες απέναντι από τον Σα, πάλι όμως ο Ουρουγουανός απέτυχε να σκοράρει, απογοητεύοντας τον Κλοπ και τους οπαδούς της ομάδας του. Το τελειωτικό χτύπημα για την Λίβερπουλ ήρθε στο 71' όταν ο Μπάιτσετιτς έχασε την μπάλα, ο Μουτίνιο έστειλε τον Τραορέ απο δεξιά στην περιοχή κι εκείνος «σέρβιρε» στον Νέβες για το πλασέ και το τελικό 3-0!

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αν και συνάντησε ορισμένες δυσκολίες απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας, βρήκε την λύση να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο, που την διατηρεί στην 3η θέση της Premier League, με απόσταση ασφαλείας από Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς από την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά και επωφελήθηκαν από τη λάθος τοποθέτηση του χεριού του Χιουζ, με τη μπάλα να βρίσκει σε αυτό και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν εύστοχος και το 1-0 ήταν γεγονός, σε ένα προβάδισμα που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, σε περίπτωση που ο Γουαίτα, δεν είχε αντιδράσει τόσο εντυπωσιακά στην φάση του 13ου λεπτού, στην κεφαλιά του Βέγκχορστ.

Ακολούθησε πίεση των γηπεδούχων και εντυπωσιακή εκκίνηση του δευτέρου μέρους, με τον Ράσφορντ να αστοχεί από κοντά στο 56’, αλλά στο 62ο λεπτό να «λυτρώνεται».

Ο Λουκ Σο κατέγραψε την ασίστ και ο Άγγλος επιθετικός ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση, σκοράροντας και πάλι στο «Ολντ Τράφορντ», μετά την επανέναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ματς «χάλασε» με την αποβολή του Καζεμίρο στο 70ο λεπτό, αλλά η γηπεδούχος προασπίστηκε το προβάδισμά της, παρά το γεγονός πως αγχώθηκε από το γκολ του Σλουπ στο 76’.

 

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-4

Τρομερό παιχνίδι στο Μπέρμιγχαμ με τους «χωριάτες» να προηγούνται δις και τις «αλεπούδες» να κάνουν τεράστια ανατροπή προτού καν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο! Από δοκάρι του Μπουέντια στο 9ο λεπτό ο Γουότκινς κατάφερε από το ριμπάουντ ν' ανοίξει το σκορ για τους «χωριάτες», όμως, η πρώτη απάντηση ήρθε άμεσα. Ο Μάντισον στο 12' από λάθος του Μπουμπακάρ Καμαρά και ασίστ του Ντούσμπερι – Χολ έκανε το 1-0, με τον Αυστραλό, Σούταρ, στο 32' να στέκεται τρομερά άτυχος για την Λέστερ.

Από προσπάθεια του Γουότκινς μετά από γύρισμα του Ντιν, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ρότζερς είδε την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1 της Βίλα. Η Λέστερ, παρ' όλα αυτά, με ψυχικά αποθέματα και ενέργεια που δεν είχε παρουσιάσει φέτος, έφτασε στο come-back πριν την ανάπαυλα! Στο 41' ο Ιεανάτσο από τρομερή κάθετη του Μπαρνς ισοφάρισε σε 2-2 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφτιαξε το γκολ για τον Τετέ ώστε να γίνει η μεγάλη ανατροπή! Τα μετόπισθεν της Βίλα συνέχισαν να τα κάνουν... μπάχαλο και στο δεύτερο ημίχρονο και κάπως έτσι στο 79' ο Πράετ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μορένο για να τελειώσει το ματς γράφοντας άνετα το τελικό 4-2! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Ρότζερς στο πρωτάθλημα μετά τις 12/11!  

 

Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-0

Ήταν δεδομένο πως η Μπράιτον είχε την ψυχολογία στα ύψη και πως θα έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της, για να φτάσει σε μία ακόμη νίκη, που θα την διατηρούσε σε τροχιά… Ευρώπης.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι είχε προειδοποιήσει από την αρχή για τις αντικειμενικές δυσκολίες της συνάντησης, αλλά ουδείς είχε αντιληφθεί τι μέλλει γενέσθαι, με τα «κεράσια» να έχουν σε πολλές περιπτώσεις και την τύχη με το μέρος τους, για να οδηγηθούμε στην ανάπαυλα στη «λευκή» ισοπαλία.

Η Μπράιτον είχε μία τεράστια ευκαιρία στο 15’, σε τριπλή προσπάθεια του Ουντάβ, που εν τέλει κατέληξε στο δοκάρι και εν συνεχεία δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μιτόμα και τον Γουέλμπεκ, που όμως δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η πρώτη τους καλή στιγμή πραγματοποιήθηκε στο 57’, με τον Μπίλι Γκίλμουρ να είναι πρωταγωνιστής.

Από εκεί και πέρα, οι «γλάροι» ήταν καταιγιστικοί και εν τέλει δικαιώθηκαν στο 89’, με τον συνήθη – ύποπτο. Ο Μιτόμα διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό αποτέλεσμα και η Μπράιτον συνεχίζει την απίθανη, φετινή της πορεία, ούσα στο -2 από την Τότεναμ και στο -5 από τη Νιούκαστλ, με ίδιο αριθμό αναμετρήσεων!

 

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0

Ό,τι άξιζε η Μπρέντφορντ από το παιχνίδι φρόντισε να το εξασφαλίσει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους για να έχει το προβάδισμα ασφαλείας και να μπορεί να διαχειριστεί το ματς με την Σαουθάμπτον με άνεση. Στο 41' ο Μι με κεφαλιά από σέντρα του Εμπουεμό άνοιξε το σκορ, για να γίνει σκόρερ ο δημιουργός του πρώτου τέρματος στο 44' από ασίστ του Γουίσα, έχοντας όλο τον χώρο και τον χρόνο για να βρει το βάθος της εστίας. Οι «bees» θα έφταναν τελικά σε θρίαμβο και το κερασάκι στην τούρτα θα το έβαζε ο Γένσεν στο 80' με άνετο τελείωμα έπειτα από σέντρα του Χένρι για το τελικό 3-0.

Κώστας Ζάλιαρης, Δημήτρης Μανάκος