Μήπως έτσι εξηγείται; Οκτώ νίκες στην σεζόν και… 16 μεταγραφές η Τσέλσι!

Απέχει 10 βαθμούς από την τετράδα και 12 από τον υποβιβασμό. Έχει πραγματοποιήσει οκτώ νίκες και έχει αλλάξει έναν προπονητή. Πολλοί θα πουν πως δεν έχει λογική ο τρόπος διαχείρισης της Τσέλσι από τον Τοντ Μποέλι. Στατιστικά πάντως, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας φρόντισε σε ένα εξάμηνο, να πραγματοποιήσει τις διπλάσιες μεταγραφές από τις νίκες του συλλόγου…  Μήπως έτσι εξηγείται; Οκτώ νίκες στην σεζόν και… 16 μεταγραφές η Τσέλσι!

Είναι δεδομένο πως η σεζόν που διανύει η Τσέλσι, μόνο θετικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Είτε αν αναλογιστεί κανείς την θέση της στην κατάταξη, είτε τον τρόπο παιχνιδιού της, καθώς ούτε αυτός είναι θελκτικός, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν προκύπτουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Απέχει 10 βαθμούς από την τετράδα και το Champions League, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει σε ίδια ματς με αυτήν (20), 39 βαθμούς. Απεναντίας, οι «μπλε» έχουν συγκεντρώσει 29 πόντους, την στιγμή που το τρίτο – τη δεδομένη χρονική στιγμή – φαβορί για τον υποβιβασμό, η Μπόρνμουθ, μετρά 17 πόντους σε 20 ματς.

Πρακτικά λοιπόν, η απόσταση των Λονδρέζων από τετράδα και πτώση στην Championship, είναι σχεδόν η ίδια. Στο εξάμηνο που έχουμε διανύσει στην Premier League, στον πρώτο γύρο δηλαδή του πρωταθλήματος, η Τσέλσι έχει αλλάξει και προπονητή.

Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τόμας Τούχελ, αυτός αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Γκρέιαμ Πότερ, που άρχισε τη θητεία του εξαιρετικά, αλλά κάτι στράβωσε πολύ στην πορεία. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Το γεγονός πως οι μεταγραφικές προσθήκες των «μπλε», θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν. Έχουν άλλωστε αγοράσει 16 ποδοσφαιριστές φέτος, διαθέτοντας περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο σύλλογο που εντάσσεται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Έχουν πάρει 16 νέους παίκτες. Τους διπλάσιους δηλαδή από τις φετινές τους νίκες στην Premier League, οι οποίες είναι μόλις 8! Συνεπώς, υπάρχει εξήγηση για την πτωτική πορεία. Τόσες πολλές αλλαγές, χρειάζονται χρόνο. Απαιτούν προσαρμογή, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και το «πρέπει» που μπαίνει στην Τσέλσι, δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται με κατανόηση…

Είναι άλλωστε μία καινούργια λογική αυτή που υιοθετεί ο Τοντ Μποέλι! «Αγοράζουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος». Δεν το λες και στοχευμένο…

 

 

Δημήτρης Μανάκος