Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ σε τελικό Κυπέλλου; Μοιάζει με… throwback!

Γεγονός είναι πλέον το «ζευγάρι» του τελικού του Λιγκ Καπ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γίνεται η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε αυτόν, μετά τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου. Οι δυο τους ξανασυναντιούνται μετά το FA Cup του 1999. Στην τελευταία δηλαδή περίπτωση που οι «καρακάξες» έφτασαν μέχρι και το Wembley!



 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ σε τελικό Κυπέλλου; Μοιάζει με… throwback!

Ήταν δεδομένο πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είχε κερδίσει με 3-0 στο «Σίτι Γκράουντ», την υποδεχόταν στο «Ολντ Τράφορντ» και θα ήταν απίθανο να μην επισημοποιηθεί η συμμετοχή της στον τελικό του Λιγκ Καπ.

«Ποτέ δεν ξέρεις», ναι, «είναι μπάλα», δεν διαφωνεί κανείς, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» το έκαναν να φαίνεται απλό. Διατήρησαν για 16η φορά φέτος την εστία τους ανέπαφη, σκόραραν δις στο δεύτερο μέρος και θα βρεθούν στο Wembley, όπου θα συναντήσουν τη Νιούκαστλ, σε ένα ματς που μοιάζει με… throwback.

Ο λόγος; Διότι ναι μεν η τελευταία φορά που η Νιούκαστλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ ορίζεται το 1976, αλλά η προηγούμενη συνολικά που πήγε στο Wembley, χρονολογείται το 1999. Εκεί που ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, με τον Νίκο Νταμπίζα να βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα των «καρακαξών» και τον Σολάνο, τον Κετσπμπάγια και τον Άλαν Σίρερ στην τριάδα της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, πολυτιμότερος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τέντι Σέρινγκχαμ. Άνοιξε το σκορ, έδωσε την ασίστ για το 2-0 και στέρησε από τη Νιούκαστλ τη δυνατότητα να πάρει κάτι από το ματς!

 

Πλέον, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι δυο τους συναντιούνται και πάλι στο ίδιο γήπεδο, με τη Νιούκαστλ να βρίσκεται πάνω από τους «κόκκινους διαβόλους» στην βαθμολογία της Premier League, δίχως να έχει Έλληνα στη σύνθεσή της. Σε 24 μέρες, θα δούμε και το φινάλε του… story!

Δημήτρης Μανάκος