Ρεκόρ (και) η Ρίβερ με τη μεταγραφή του Έντσο, παίρνει 40 εκατομμύρια!

Η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε… από σπόντα να κάνει ρεκόρ πώλησης ποδοσφαιριστή χάρη στην απόφαση της Τσέλσι να διαθέσει 120 εκατομμύρια ευρώ για τον Έντσο Φερνάντες!  



Ρεκόρ (και) η Ρίβερ με τη μεταγραφή του Έντσο, παίρνει 40 εκατομμύρια!

Ο Αργεντινός χαφ και νυν Παγκόσμιος Κυπελλούχος με την «αλμπισελέστε» μετά τον άθλο στο Κατάρ, μετακομίζει μόλις έπειτα από εφτά μήνες παρουσίας στην Λισαβόνας.

Η Μπενφίκα τον απέκτησε 10 εκατομμύρια ευρώ από την Ρίβερ Πλέιτ και τον παραχωρεί έναντι 120 εκατομμυρίων, με το ποσό ν’ αποτελεί ρεκόρ από αγγλική ομάδα για την απόκτηση ποδοσφαιριστή!

Ο Έντσο Φερνάντες ήταν ο διακαής πόθος του Μποέλι στην Τσέλσι και οι «μπλε» ξόδεψαν τρομερά μέσα στον Ιανουάριο για να επενδύσουν στο μέλλον του συλλόγου.

Η Ρίβερ Πλέιτ είχε φροντίσει να βγει εξαιρετικά κερδισμένη, βάζοντας 25% ποσοστό μεταπώλησης στο deal που είχε κάνει εκείνη με τους «αετούς». Και αυτό σημαίνει πως η ομάδα της Αργεντινής εξασφάλισε 40 εκατομμύρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για πώληση παίκτη, ακόμα κι αν η συγκεκριμένη έγινε… μέσω τρίτου!

Το αμέσως προηγούμενο ποσό ρεκόρ για την Ρίβερ ήταν αυτό των 33 εκατ.ευρώ που είχε εξασφαλίσει για την παραχώρηση του Σαβιόλα στην Μπαρτσελόνα, την σεζόν 2001-2002!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης