Διασκέδασε με την πρόκριση η Λιντς, ένα γκολ ήταν αρκετό για την Λέστερ (vids)

Εύκολα οι Λέστερ και Λιντς πέρασαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας 1-0 και 3-1 των Γουόλσολ και Άκρινγκτον αντίστοιχα. 



Διασκέδασε με την πρόκριση η Λιντς, ένα γκολ ήταν αρκετό για την Λέστερ (vids)

Οι «αλεπούδες» του Μπρένταν Ρότζερς είχαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δίχως όμως αυτό να μετουσιωθεί και σε πολλά γκολ για να εξασφαλιστεί πιο άνετα η παρουσία στην επόμενη φάση. Μάλιστα, στο 48' ο Τίλεμανς είχε βρει το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, για να κρατήσει την Γουόλσολ μέσα στο ματς και να επεκτείνει την αγωνία για την έκβαση του παιχνιδιού. 

Το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε από τον συνήθη ύποπτο σε αυτή τη διοργάνωση, Κελέτσι Ιεανάτσο, που με σουτ από τα όρια της περιοχής είδε τη μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να παίρνει τροχιά περνώντας πάνω από τον γκολκίπερ για να διαμορφωθεί με αυτό τον τρόπο το τελικό 1-0. 

Η Λιντς στο δικό της εκτός έδρας ματς χάρηκε περισσότερο και πανηγύρισε περισσότερο απέναντι στην Άκρινγκτον, φτάνοντας μέχρι και το 3-1. Στο 23' ο Μπάμφορντ έστρωσε στον Χάρισον για το μακρινό σουτ και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο ίδιος δημιουργός έκανε εντυπωσιακή κίνηση και κάθετη στον Φίρπο στο 66' για το 2-0.

Ο Χάρισον από αριστερά πάτησε περιοχή κι έκανε το γύρισμα για τον Σινιστέρα στο 68' για το τρίτο τέρμα της ομάδας του Μαρτς, με την Άκρινγκτον απλά να μειώνει στο σκορ με τον Αντεκόγια στο 81'. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης