Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ: Ξανασυναντιούνται… Τρίτη, μετά από την εποχή Νταμπίζα και Λούα - Λούα!

Πρόκειται μόλις για την 4η φορά στην ιστορία τους που Σαουθάμπτον και Νιούκαστλ τίθενται αντιμέτωπες την Τρίτη! Ποια ήταν η προηγούμενη; Την σεζόν 2000-01, με τον Νίκο Νταμπίζα και τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα – Λούα να την θυμούνται!



Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ: Ξανασυναντιούνται… Τρίτη, μετά από την εποχή Νταμπίζα και Λούα - Λούα!

Έπρεπε να φτάσουν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ώστε να συναντηθούν μεσοβδόμαδα. Η Νιούκαστλ άλλωστε δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα. Και για κάποιον… περίεργο λόγο, παρότι έχουμε αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές στην Premier League, δεν έτυχε ποτέ η Σαουθάμπτον με τις «καρακάξες» να συναντηθούν Τρίτη.

Κάτι τέτοιο, έχει συμβεί μόλις μία φορά στον 21ο αιώνα και για τέσσερις συνολικά σε ολόκληρη την ιστορία τους! Πότε ήταν η προηγούμενη; Την σεζόν 2000-01, στα πλαίσια του πρωταθλήματος, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με το τελικό 1-1 να κάνει την εμφάνισή του, αλλά αυτό να μην έχει καμία σημασία.

Διότι αυτό που διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ιστορία μας είναι η συμμετοχή του Νίκου Νταμπίζα! Του Έλληνα στόπερ, που βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα, μαζί με έναν ακόμη γνώριμο στο ελληνικό κοινό.

Τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα – Λούα, που επίσης ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, σε μία από τις 88 συμμετοχές του αθροιστικά με τη φανέλα της Νιούκαστλ!

Αυτοί οι δύο και φυσικά υπό τις οδηγίες του Σερ Μπόμπι Ρόμσπον, δεδομένα θα θυμούνται την τελευταία συνάντηση των δύο συλλογών, την Τρίτη!

Δημήτρης Μανάκος