Στην παράσταση του Χάαλαντ, «θύμα» ήταν η Γουλβς – Χαμένη η Λιντς στη «λευκή» ισοπαλία με τη Μπρέντφορντ!

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουλβς, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Premier League, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να διαμορφώνει το τελικό 3-0, έπειτα από μία εκπληκτική εμφάνιση, με το τέταρτο χατ-τρικ του στην σεζόν! Την ίδια ώρα, ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες ήταν αυτό της Λιντς με τη Μπρέντφορντ, με το 0-0 να προκύπτει αναμενόμενα.



Στην παράσταση του Χάαλαντ, «θύμα» ήταν η Γουλβς – Χαμένη η Λιντς στη «λευκή» ισοπαλία με τη Μπρέντφορντ!

Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ; Ή τέλος πάντων τον Νορβηγό που θα πάρει απόφαση να μην σπαταλήσει ούτε ευκαιρία σε μία αναμέτρηση, με τη Γουλβς να βιώνει στον απόλυτο βαθμό πόσο κυνικός μπορεί να γίνει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν χρειάστηκε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει στο 4ο χατ-τρικ του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Απώλεσε μία στο 18ο λεπτό από κοντά, ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά και σε ένα σουτ του Τζακ Γκρίλις στο 28ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα, το ματς εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε παράσταση για ένα ρόλο.

Και όλα αυτά σε 14 λεπτά! Ο Χάαλαντ άνοιξε αρχικά το σκορ στο 40ο λεπτό, έπειτα από νέα συνεργασία του με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Εκμεταλλεύτηκε την… τέλεια σέντρα του Βέλγου και έκανε το 1-0, όντας ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που σκοράρει απέναντι στη Γουλβς εντός έδρας και είναι στο ρόστερ, μετά τον Ριγιάντ Μαχρέζ.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Γουλβς προσπάθησε να διαχειριστεί τον ρυθμό, αλλά πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να αποδειχθούν καταστροφικά. Στο 49ο λεπτό, ο Νέβες υπέπεσε σε πέναλτι και ο Χάαλαντ το μετέτρεψε σε γκολ, για να έρθει στο 54’ και να ολοκληρώσει μία ακόμη απίθανη εμφάνιση, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σα από κοντά.

Η Γουλβς ήθελε αλλά δεν μπορούσε, πράγμα αναμενόμενο, είχε δύο καλές στιγμές με τον Σαράμπια και τον Ποντένσε, που αμφότεροι πέρασαν ως αλλαγή, αλλά ηττήθηκε για 3η σερί χρονιά στο «Έτιχαντ», στο χειρότερο αποτέλεσμά της ως στιγμής με τον Λοπετέγκι στον πάγκο.

Παράλληλα, στην άλλη αναμέτρηση της ίδιας ώρας, μεταξύ της Λιντς και της Μπρέντφορντ, η αλήθεια είναι πως σε αυτή την περίπτωση, το τελικό 0-0 προκύπτει πλήρως την εξέλιξη της συνάντησης.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς έφερε την υπογραφή του Ροντρίγκο στο 39΄, αλλά ο Ράγια αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων στο 54’, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πίνοκ, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Από εκεί και πέρα, η Λιντς συνέχισε να είναι ανώτερη, με τον Ροντρίγκο να μην κερδίζει για δεύτερη φορά τον Ράγια, στο 57’, ενώ η Μπρέντφορντ περιορίστηκε – σπανίως για αυτή – σε παθητικό ρόλο, μην καταγράφοντας εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Εν τέλει, το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι και το φινάλε, σε ένα αποτέλεσμα που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά σε μεταξύ τους συναντήσεις, ανεξαρτήτως έδρας, από το 2009!

Δημήτρης Μανάκος