Κλοπ και Πότερ παρέδωσαν μαθήματα σεβασμού και χαράς του ποδοσφαίρου (vid)

Αμφότεροι βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Και συνεχίζουν να βρίσκονται μετά το πέρας του ντέρμπι και το τελικό 0-0. Ωστόσο, οι Πότερ και Κλοπ έδειξαν πως πραγματικά πρόκειται για ένα παιχνίδι. Ένα άθλημα. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ενώνει και να προσφέρει χαρά. Και αυτό μοιράστηκαν οι δύο κόουτς πριν, αλλά και μετά την αναμέτρηση του «Άνφιλντ». 



Κλοπ και Πότερ παρέδωσαν μαθήματα σεβασμού και χαράς του ποδοσφαίρου (vid)

Αντί για πίεση, για προβληματισμένα πρόσωπα και για μυαλά χαμένα στις σκέψεις της τακτικής και του τρόπου με τον οποίο θα νικήσουν τον αντίπαλο, οι Πότερ και Κλοπ είχαν εντελώς άλλη διάθεση πριν από την έναρξη του Σαββατιάτικου ματς στο Μέρσεϊσαϊντ. 

Διέθεσαν μερικά λεπτά για να χαιρετηθούν, να πουν δυο χαλαρές κουβέντες και πάνω απ' όλα, να χαμογελάσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές στο γήπεδο. Ο Γκρέιαμ Πότερ πλησιάζοντας τον Κλοπ έβγαλε το γάντι του για να χαιρετήσει με σεβασμό τον συνάδελφό του, ενώ, ο Γερμανός φυσικά άνοιξε την αγκαλιά του όπως κάνει με όλους - είτε δικούς του παίκτες είτε αντιπάλους - και έδειξε να χαίρεται τρομερά που τον είχε κοντά του. 

Ο μεν βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα και ο δε με το προστατευτικό από το κρύο, δεν άφησαν την κάμερα να καταλάβει τι ακριβώς έλεγαν, όμως, αυτή είναι η ορθή νοοτροπία. Αυτό είναι το σωστό πνεύμα. Αυτή η χαρά, το χαμόγελο. Αυτό, το είχαν και οι δύο προπονητές ακόμα και μετά τη λήξη της αναμέτρησης παρά το γεγονός πως κανέναν δεν βόλεψε το τελικό 0-0.

Όμως, είναι ένα παιχνίδι. Και η Πρέμιερ Λιγκ, παρά τα εκατομμύρια, την πίεση του ανωτάτου επιπέδου και όλα όσα περιβάλλουν την Λίγκα, θα πρέπει να διαφημίζει την ανάγκη όλων για διασκέδαση, με το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης