Άνταμ Ντέιβις: Ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει πέναλτι του Τόνεϊ! (vid)

Τα 9 γκολ σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι στην καριέρα του στην Premier League, έφτασε ο Ιβάν Τόνεϊ, για τον οποίο μοιάζει δεδομένο το ότι όταν βρεθεί στα «11» βήματα, θα σκοράρει. Ένας μόνο τον έχει σταματήσει. Ο Άνταμ Ντέιβις!  



Άνταμ Ντέιβις: Ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει πέναλτι του Τόνεϊ! (vid)

Ακόμα ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι κατόρθωσε να σημειώσει ο Ιβάν Τόνεϊ, ο οποίος έφτασε πλέον τα εννέα εύστοχα στην Premier League. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως δεν έχει αστοχήσει ποτέ από τα «11» βήματα σε επίπεδο πρωταθλήματος, στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

Και το σερί συνεχίστηκε και απέναντι στη Μπόρνμουθ. Έκανε το 1-0 και έφτασε τα 26 εύστοχα πέναλτι στην καριέρα του, από τα 27 που έχει εκτελέσει συνολικά!

Υπάρχει λοιπόν γκολκίπερ που κατάφερε να προβλέψει σωστά την γωνία που διάλεξε. Ονομάζεται Άνταμ Ντέιβις και αγωνίζεται στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όντας συμπαίκτης του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Γυρνάμε τον χρόνο στον Οκτώβριο του 2018. Τότε που ο Τόνεϊ έπαιζε με τα χρώματα της Πιτέρμπορο και ο νυν τερματοφύλακας της Σέφιλντ, με αυτά της Μπάρνσλεϊ. Ο Άγγλος αναλαμβάνει την εκτέλεση και ο συμπατριώτης του αποκρούει! Έκτοτε, η εν λόγω ιστορία, δεν επαναλήφθηκε ποτέ…

Δείτε το χαμένο πέναλτι στο 2:12

Δημήτρης Μανάκος