Σοβαρή, βελτιωμένη και νικήτρια η Άστον Βίλα

Με τον Έμερι στον πάγκο όλα είναι καλύτερα για την Άστον Βίλα που κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Λιντς στο Μπέρμιγχαμ και να φτάσει στην τέταρτη νίκη της σε έξι ματς με τη νέα κατάσταση στην τεχνική ηγεσία! Τέλος στο σερί των... ισοπαλιών για τα «παγώνια», που αγνοούν τη νίκη από τις αρχές του Νοέμβρη...  



Σοβαρή, βελτιωμένη και νικήτρια η Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα με εξαιρετικό transition σκόραρε μόλις στο 3ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από... κόρνερ της Λιντς και η επίθεση των «χωριατών» εκφράστηκε με τους Γιάνγκ και Καμαρά, με τον τελευταίο να σερβίρει στον Μπείλι που έτρεξε στην περιοχή και έκανε το τελείωμα για το 1-0.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του Ουνάι Έμερι έδωσε αέρα στους γηπεδούχους στο «Βίλα Παρκ», ωστόσο, η Λιντς θα κατάφερνε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα και να πιέσει. Στο 23ο λεπτό τα «παγώνια» ζήτησαν πέναλτι σε γκρέμισμα του Ντόουγκλας Λουίζ στον Ροδρίγκο, με τον Χάρισον στην εξέλιξη της φάσης να έχει δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης λίγο πριν την ανάπαυλα ανάγκασε τον Μαρτίνες να πραγματοποιήσει τρομερή επέμβαση σε σουτ από μικρή απόσταση, ώστε να διατηρήσει η Βίλα το προβάδισμα.

Ο Ροδρίγκο έφυγε να πανηγυρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πιστεύοντας ότι είχε ισοφαρίσει, όμως, ο VAR είδε το οφσάιντ του Ισπανού που είχε ευνοηθεί από μια απόκρουση του Μαρτίνες, αλλά δεν του βγήκε σε καλό το «ριμπάουντ». Ο Αργεντινός πορτιέρε της Βίλα θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του αβαντάζ στο σκορ, μέχρι η ομάδα του ν' αποφασίσει από το 50' και μετά να κάνει τελικές και να βρει και δεύτερο τέρμα στο 64'! Ξανά ο Μπείλι ήταν εκείνος που απείλησε με αριστερό σουτ, ο Μελιέ απέκρουσε, ο Μπουεντία με κεφαλιά από το «ριμπάουντ» σκόραρε κι αφού τσέκαρε τη φάση ο VAR, οριστικοποιήθηκε το 2-0!

Αν και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά και ήρεμα για τους «χωριάτες», ο Νιόντο βάλθηκε να κάνει άνω - κάτω την Βίλα. Στο 83' από αριστερά κατάφερε να ξεφύγει από Γιάνγκ και Σανσόν, να ορμήσει στην περιοχή και να ετοιμάσει εύκολο γκολ για τον Μπάμφορντ, με την Λιντς να μειώνει σε 2-1. Ο χρόνος, όμως, είχε λιγοστέψει και οι παίκτες του Έμερι κατάφεραν μέχρι τέλους - αν και με κάποια αγωνία στο φινάλε - να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση. Δεν επέτρεψαν άλλη αναποδιά και πανηγύρισαν άλλο ένα «τρίποντο». 

Κώστας Ζάλιαρης