Τεράστιο «μπαμ» και εκτός ημιτελικών η Σίτι, θρίαμβος στα πέναλτι για την Φόρεστ! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι όσο κι αν επιστράτευσε τα... μεγάλα «όπλα» στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε εκτός ημιτελικών του φετινού Λιγκ Καπ! Οι «πολίτες» αποκλείστηκαν με το εις βάρος τους 2-0 από την Σαουθάμπτον, η οποία έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι αυτή τη στιγμή περνώντας στους «4»! Εκεί θα βρεθεί και η Νότιγχαμ Φόρεστ με το 4-3 επί της Γουλβς στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας του ματς! 



Τεράστιο «μπαμ» και εκτός ημιτελικών η Σίτι, θρίαμβος στα πέναλτι για την Φόρεστ! (vids)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Η Σαουθάμπτον πρώτα παρουσίασε στον κόσμο το ... wonderkind από την Αργεντινή, Κάρλος Αλκαράς κι έπειτα κατατρόπωσε την Μάντσεστερ Σίτι! Μπορεί σε επίπεδο πρωταθλήματος η τελευταία της νίκη να ήταν στις 19 του Οκτώβρη, όμως, οι «άγιοι» είχαν καταφέρει να οδηγήσουν το ματς στα δικά τους μέτρα, να μη διατρέξουν κινδύνους και να έχουν σκοράρει δις από το πρώτο ημίωρο!

Στο 23ο λεπτό ο Σέκου Μάρα κατάφερε να ξεφύγει από την επίβλεψη του Κάιλ Γουόκερ για να προλάβει το γέμισμα του Λιάνκο και να σκοράρει για το 1-0, ενώ, στο 28' ο Τζενεπό με τρομερό σουτ από περίπου 30 μέτρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Νέιθαν Τζόουνς! Είναι χαρακτηριστικό πως η Σίτι είχε μεν το 72% της κατοχής της μπάλας, αλλά δεν είχε ούτε τελική στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο! Ντε Μπρόινε, Ακάντζι, Ρόδρι και Χάαλαντ πέρασαν στο ματς από νωίς στο δεύτερο μέρος ώστε να... σώσουν την κατάσταση κι αν δύναται να σώσουν και την πρόκριση, όμως και πάλι οι τελικές στο στόχο ήταν... μηδενικές μέχρι και το τελευταίο 20λεπτο!

Κάποια στιγμή έγινε κι αυτό σε μια προβολή του Χούλιαν Αλβάρες, με τον Μπαζούνου να μαζεύει τη μπάλα, ενώ η Σαουθάμπτον πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Τσε Άνταμς, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην μετρήσει ποτέ! Το 2-0 φυσικά αρκούσε για την τεράστια έκπληξη και την πρόκριση των «αγίων» στα ημιτελικά, κόντρα στην παντοδύναμη Σίτι που αποχαιρέτησε τον θεσμό.

 

 

 

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουλβς 4-3 πεν. (1-1 κ.α.)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δίνει το «παρών» στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ που θα διεξαχθούν στα τέλη του Γενάρη, αφού επιβλήθηκε της Γουλβς με σκορ . Οι δύο ομάδες άφησαν για λίγο στην άκρη την ανησυχία τους για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ και η δύναμη του City Ground ώθησε το σύνολο του Στιβ Κούπε στην επόμενη φάση.

Στο 18ο λεπτό ο Γουίλι Μπολί σκόραρε από κοντινή απόσταση έπειτα από στατική φάση για την Φόρεστ, έγραψε το 1-0, αυτό το γκολ βοήθησε τρομερά στην αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων και ο Ζουλιέν Λοπετέγκι από την άλλη ήταν αρκετά προβληματισμένος για την απόδοση των παικτών του. Ο Ντιν Χέντερσον ήταν καθοριστικός και επενέβη αποφασιστικά όποτε χρειάστηκε για την Φόρεστ, με την Γουλβς στο δεύτερο μέρος ν' αλλάζει σχηματισμό και να έχει στο γήπεδο τον Ρούμπεν Νέβες για να διορθώσει τα πράγματα στο χώρο του κέντρου.

Τελικά στο 64ο λεπτό ο Ραούλ Χιμένες έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Ματέους Κούνια που είχε περάσει με αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μεξικανό να σκοράρει για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν γράφοντας το 1-1. Και ο Χι – Τσαν μπήκε στην αναμέτρηση από τον Ζουλιέν Λοπετέγκι που ήταν αποφάσισμένος να διορθώσει τα πράγματα και το είχε καταφέρει, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι. Ο Σάριτζ νικήθηκε από τον Σα στο πρώτο χτύπημα της Φόρεστ, με τον Νέβες να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και τον Χέντερσον να του αρνείται το γκολ!

Ποντένσε και Φρόιλερ σκόραραν, το ίδιο έκαναν και οι Γουόραλ και Νούνιες. Ο Μόργκαν Γκιμπς έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 3-2, ο Κούνια ισοφάρισε ξανά για τους «λύκους», ο Κόλμπακ με εκτέλεση στο κέντρο μετέφερε ξανά το άγχος στην Γουλβς και ο Χοτζ νικήθηκε από τον Χέντερσον για την τεράστια πρόκριση της Φόρεστ με το τελικό 4-3!

Κώστας Ζάλιαρης