«Διέλυσε» σε... ένα ημίχρονο την Τσέλσι η Σίτι - Απίθανη ανατροπή και πρόκριση της Στίβενεϊτζ στο «Βίλα Παρκ»! (vids)

Ο ορισμός του ντέρμπι στα… χαρτιά, φαίνεται πως ήταν η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 4-0 και να εξασφαλίζουν το εισιτήριό τους για τον 4ο γύρο του FA Cup, όπου θα υποδεχθούν την Άρσεναλ. Τραγικό πρώτο ημίχρονο για τους «μπλε», ακόμη μία ήττα για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ, που γλίτωσε από... διασυρμό στο δεύτερο μέρος. Την ίδια ώρα, σοκαριστικό αποκλεισμό υπέστη η Άστον Βίλα, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Στίβενεϊτζ της League Two, παρά το γεγονός πως βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το… 88ο λεπτό!



«Διέλυσε» σε... ένα ημίχρονο την Τσέλσι η Σίτι - Απίθανη ανατροπή και πρόκριση της Στίβενεϊτζ στο «Βίλα Παρκ»! (vids)

Μπορεί η Τσέλσι να είχε εξαιρετική παράδοση στον 3ο γύρο του FA Cup στον 21ο αιώνα, όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία, όταν κλήθηκε να μεταβεί στο «Έτιχαντ» για να συναντήσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Άπαντες θεωρούσαμε πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι, αλλά η εν λόγω άποψη καταρρίφθηκε μόλις από το πρώτο μισάωρο, σε ένα ακριβώς τέταρτο.

Από νωρίς άλλωστε, διαμορφώθηκε το 3-0, το οποίο εν τέλει πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις (4-0 στο φινάλε), σηματοδοτώντας την πρόκριση των «πολιτών» στον επόμενο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, με τη Σίτι να συναντά την Άρσεναλ στα τέλη Ιανουαρίου (από 27 μέχρι 29 του μηνός) δύο εβδομάδες και... κάτι, πριν τεθούν αντιμέτωπες και για την Premier League.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε μία τραγική εμφάνιση της Τσέλσι για 45 λεπτά, στα οποία δεν είχε καν τελική προσπάθεια, και μία εκπληκτική Σίτι, που αν και είχε αλλαγές στη σύνθεσή της, διόλου επηρεάστηκε.

Ο Μαχρέζ σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο ματς της ομάδας του, απέναντι σε σύλλογο του Big 6, και έκανε το 1-0 στο 23ο λεπτό με τρομερό φάουλ, για να έρθει ο Άλβαρες και να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που υπέδειξε ο VAR, με την συμπλήρωση 30 λεπτών.

 

Η… κατηφόρα όμως δεν είχε φρένο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είδαν τον Φόντεν να κάνει τρία τα γκολ της Σίτι στο 38’, με συνέπεια να δέχονται για 2η φορά τόσα γκολ πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ. Πόσες φορές συνέβη κάτι ανάλογο με τον Τόμας Τούχελ; Καμία είναι η σωστή απάντηση!

 

Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές του Άγγλου προπονητή (ντεμπούτο Φοφανά) και η είσοδος του Ζακάρια, ισορρόπησαν λίγο τα πράγματα, με τη Σίτι να αφήνει το πόδι από το γκάζι, αλλά τον Μαχρέζ να διαμορφώνει με πέναλτι στο 85' το τελικό σκορ.

 

Όσον αφορά την δεύτερη αναμέτρηση, που «έκλεισε» το πρόγραμμα της Κυριακής (08/01), η αλήθεια είναι πως η Άστον Βίλα αδίκησε τον εαυτό της και παρά το γεγονός πως δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα από τη Στίβενεϊτζ, πλην του δοκαριού του πρώτου μέρους, από τον Νόρις, ηττήθηκε εν τέλει με 2-1, σε μία επική ανατροπή από την ομάδα της League Two από το το 88ο μέχρι και το 91ο λεπτό!

Ο Μόργκαν Σανσόν σημείωσε το πρώτο του γκολ επί αγγλικού εδάφους με τους «χωριάτες», οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της συνάντησης, δεν είχαν δεχθεί καμία τελική προσπάθεια εντός εστίας μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας, αλλά... μπλόκαραν στο τέλος.

Ο Ριντ ισοφάρισε στο 88’ με πέναλτι και ο Κάμπελ σκόραρε στο 91’, για να δώσει μία επική πρόκριση στην ομάδα του, ξεπερνώντας το εμπόδιο της ομάδας του Ουνάι Έμερι!

Δημήτρης Μανάκος