Το γκολ του Σαλάχ μέτρησε λόγω της «επιτηδευμένης» κίνησης του Τότι (vid)

Ακόμα μια φάση που απασχόλησε έντονα τον κόσμο από το ματς της Λίβερπουλ με την Γουλβς ήταν το γκολ της προσωρινής ανατροπής των «κόκκινων». Ναι μεν ο Σαλάχ είναι οφσάιντ στην αρχή, όμως, ο τρόπος που ο Τότι πηγαίνει στη μπάλα και η απόφαση του ρέφερι για την κίνησή του, δίνει το δικαίωμα στον Αιγύπτιο να σκοράρει δίχως να υπάρχει παράβαση.  



Το γκολ του Σαλάχ μέτρησε λόγω της «επιτηδευμένης» κίνησης του Τότι (vid)

Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους της αναμέτρησης του Σαββάτου, ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό όταν ο Γάκπο έκανε τη μπαλιά προς την περιοχή για να τον βρει.

Το θέμα εδώ είναι ότι ο Τότι κάνει επιτηδευμένη επαφή για να παίξει τη μπάλα, εκεί γίνεται το λάθος, η τροχιά ευνοεί τον Σαλάχ που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πλασάρει και να σκοράρει. Η απόφαση του ρέφερι να υποδείξει την κίνηση του Τότι και την επαφή του ως «επιτηδευμένες» για να παίξει και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, «έσωσαν» τον επιθετικό της Λίβερπουλ και γι' αυτό το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το θέμα εδώ είναι πως πιστώνεται στον αμυντικό ο έλεγχος της μπάλας στη φάση, αν και πάντοτε θεωρείται πως όταν υπάρχει κεφαλιά και δεν είναι χαμηλά, οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται και θα μπορούσε να θεωρηθεί μην επιτηδευμένη ενέργεια. Ωστόσο, ξανά ο ρέφερι πήγε με την σκέψη του επόπτη που δεν σήκωσε το σημαιάκι του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης