Ο Κέιν έστειλε την Τότεναμ στον 4ο γύρο του FA Cup, πέρασαν Σαουθάμπτον και Λέστερ (vid)

Η Τότεναμ πέρασε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας χάρη στον – ποιον άλλον – Χάρι Κέιν που βρήκε πάλι δίχτυα στο 50ο λεπτό και διαμόρφωσε το 1-0 κόντρα στην Πόρτσμουθ, φτάνοντας και στο -1 από την κορυφή των σκόρερ στα χρονικά του συλλόγου. Με ανατροπή η Σαουθάμπτον στον επόμενο γύρο (2-1 την Κρίσταλ Πάλας), πρόκριση για την Λέστερ (1-0 την Τζίλιγχαμ), στον επόμενο γύρο οι Ρέντινγκ και Πρέστον.   



Ο Κέιν έστειλε την Τότεναμ στον 4ο γύρο του FA Cup, πέρασαν Σαουθάμπτον και Λέστερ (vid)

Τα «σπιρούνια» ήταν λογικό να μονοπωλήσουν την κατοχή της μπάλας κόντρα στους «πομπέις», όμως, αυτό δεν σήμαινε ότι ήταν ιδιαίτερα απειλητικά προς την αντίπαλη εστία. Και επιπλέον, το αουτσάιντερ της αναμέτρησης όταν μπορούσε, κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά δεν είχε την δυναμική και την ορμή για να φύγει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην επίθεση.

Η Τότεναμ στο 49ο λεπτό είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Έμερσον Ρόγιαλ και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Χάρι Κέιν με τρομερό δεξί σουτ έκανε το 1-0. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε στα 265 τέρματα με το κλαμπ και απέχει από την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης σκοραρίσματος όλων των εποχών από τον Τζίμι Γκριβς με τη φανέλα της ομάδα.

Η Κρίσταλ Πάλας έδειχνε να έχει την απόλυτη υπεροχή έναντι της Σαουθάμπτον στο Λονδίνο, άνοιξε το σκορ με τον Ενουάρντ στο 14ο λεπτό έχοντας και δοκάρι λίγο αργότερα με την ευκαιρία για προβάδισμα ασφαλείας να χάνεται, ωστόσο, οι «άγιοι» ακόμα και με τον κόσμο τους κόντρα, αντέδρασαν. Οι αποδοκιμασίες προς την ομάδα λόγω της κακής της εικόνας, μετατράπηκαν γρήγορα σε επευφημίες και πανηγυρισμούς όταν στο 37' ο Γουόρντ – Πρόους εκτέλεσε φάουλ με λόμπα, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Το σκηνικό της περίεργης ατμόσφαιρας για το σύνολο του Τζόουνς άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος και στο 68ο λεπτό η άμυνα της Πάλας έκανε δώρο το γκολ στον Άρμστρονγκ για την απόλυτη ανατροπή και το 2-1!

Η Λέστερ δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση όσο άνετα θα το ήθελε και θα το ήλπιζε. Όσο κι αν ο Βάρντι γι' ακόμα ένα ματς είχε όλη την καλή διάθεση να τελειώσει από νωρίς τα πράγματα, δεν είχε πολλές επαφές με την μπάλα και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του σωστά. Ο Κελέτσι Ιεανάτσο που γνωρίζει... εξαιρετικά καλά τα ματς του Κυπέλλου Αγγλίας, σκόραρε στο 56' για 16η φορά στην ιστορία της παρουσίας του στη διοργάνωση και οι «αλεπούδες» πέρασαν με το 1-0 κόντρα στην Τζίλιγχαμ.

Στα υπόλοιπα, με ανατροπή επιβλήθηκε 3-1 η Πρέστον κόντρα στην Χάντερσφιλντ, στο 2-0 η Ρέντινγκ που πήρε το «εισιτήριο» εις βάρος της Γουότφορντ, αναβλήθηκε νωρίς το πρωί το Φόρεστ Γκριν – Μπέρμιγχαμ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου μετά την νεροποντή που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης