Πρόκριση με ασταμάτητο Ράσφορντ κόντρα στην ψυχωμένη Έβερτον (vids)

Έφτιαξε τα δύο πρώτα και πέτυχε το τρίτο γκολ. Ο Μάρκους Ράσφορντ γι' ακόμα μια βραδιά το πήρε πάνω του και οδήγησε την Γιουνάιτεντ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το 3-1 επί της Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ». Άντονι και ... Κόουντι (αυτογκόλ) τα άλλα τέρματα των «κόκκινων διαβόλων», ο Άγγλος στόπερ είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Έδειξε θετικά σημάδια η ομάδα του Λάμπαρντ, επιδεικνύοντας πείσμα μέχρι το φινάλε. 



Πρόκριση με ασταμάτητο Ράσφορντ κόντρα στην ψυχωμένη Έβερτον (vids)

Η Έβερτον έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου και παντελώς διαλυμένη όταν από το 3ο λεπτό ο Ράσφορντ κατάφερε να σερβίρει στον Άντονι για την προβολή του Βραζιλιάνου και το πανεύκολο 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους».

Και μπορεί συνήθως η καλή αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως, δίχως να το περιμένει κανείς, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έδειξε μικρά δείγματα αγωνιστικής ανάτασης και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ένα τραγικό λάθος του Ντε Χέα για να ισοφαρίσει!

Αρχικά στο 13' ο Γκρέι σε υπέροχο σουτ είχε δοκάρι και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μοπέ έκανε το γύρισμα, ο Ισπανός πορτιέρε της Γιουνάιτεντ είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και ο Κόουντι που παραμόνευε έγραψε το 1-1!

Ο Τεν Χαγκ είχε παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του για το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και τη δημιουργία ευκαιριών για γκολ, αν και τελικές έγιναν προς τα καρέ του Πίκφορντ. Στην καλύτερη εξ αυτών λίγο πριν την ανάπαυλα ο Έρικσεν έφτασε κοντά σε ένα εντυπωσιακό γκολ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ιγουόμπι αποχώρησε με φορείο και με έντονο πόνο έπειτα από φάση στην οποία γύρισε άσχημα το πόδι του. Και ήταν πρόβλημα που κάθε άλλο παρά ήθελε ο Λάμπαρντ εκείνη τη στιγμή. Ο Ντουκουρέ πέρασε στα χαφ των «ζαχαρωτών», όμως, ο άνθρωπος που είχε προσφέρει ελπίδα στο κλαμπ του λιμανιού, «πρόδωσε» την ομάδα του στο 52'. Ο Ράσφορντ από αριστερά πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Κόουντι βάζοντας λάθος το πόδι πέτυχε το αυτογκόλ για το 2-1 της Γιουνάιτεντ.

Ο δημιουργός του... αυτογκόλ έδειξε και σε αυτή τη φάση πως αυτή την περίοδο είναι ασταμάτητος και κάνει τρομερά πράγματα. Η Έβερτον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 64' ο Ντε Χέα απέκρουσε με το πόδι το διαγώνιο του Κόουλμαν, με τον Νταλότ να σταματάει τη μπάλα μπροστά από την εστία στην προβολή του Μικολένκο! Οι φιλοξενούμενοι πείσμωσαν – κάτι που σπάνια έως καθόλου κάνουν φέτος – αλλά το γκολ του Κάλβερτ Λιούιν στο 74' με το στήθος από το γύρισμα του Γκρέι σε πανέμορφη επίθεση, δεν μέτρησε για οφσάιντ. 

Τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά για την ομάδα του Τεν Χαγκ, αφού τα «ζαχαρωτά» ήθελαν να παλέψουν μέχρι το σφύριγμα της λήξης αφού έβλεπαν ότι μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα, όμως στις καθυστερήσεις ο Γκόντφρεϊ ανέτρεψε τον Γκαρνάτσο και ο Ράσφορντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης