Περιζήτητος ο Γιακουμάκης, σκέφτεται τις επιλογές του!

Μπορεί ο Γιώργος Γιακουμάκης να χρησιμοποιείται στην φετινή σεζόν κυρίως ερχόμενος από τον πάγκο για την Σέλτικ, όμως οι δύο προηγούμενες σεζόν που πραγματοποίησε είναι ικανές να του εξασφαλίσουν μία εξαιρετική μεταγραφή, αν αποφασίσει να φύγει από τη Σκωτία. Ομάδες της Championship ασχολούνται με την περίπτωσή του και το βασικότερο από όλα για τον Έλληνα επιθετικό, είναι πως κέρδισε το δικαίωμα να διαλέξει ο ίδιος τον ιδανικό, επόμενο σταθμό της καριέρας του!  



Περιζήτητος ο Γιακουμάκης, σκέφτεται τις επιλογές του!

Ναι, ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν λαμβάνει φέτος στην Σέλτικ τον χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θα ήθελε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει πάψει να λογίζεται ως βασικός στέλεχος της ομάδας. Δεν έχει σκοράρει στα τελευταία παιχνίδια, αλλά εξακολουθεί να είναι καταλυτικός, πράγμα που γίνεται αντιληπτό από την στιγμή που περνά ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ποστέκογλου τον επέλεξε στο ματς με τη Ρέιντζερς, όταν η Σέλτικ βρισκόταν πίσω στο σκορ και μπήκε στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό, πράγμα που συμβαίνει στα πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του. Άνοιξε διαδρόμους, συνέβαλλε στην κυκλοφορία της μπάλας και είδε εντός γηπέδου την ισοφάριση των «πράσινων», αποδεικνύοντας πως όταν περνά στο παιχνίδι, βοηθά με τον… τρόπο του.

Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Σέλτικ που έχει μπει στο ματς ως αλλαγή, η Σέλτικ βρίσκει γκολ, με αυτόν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο. Ξέρει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, είναι ικανός να εκμεταλλευτεί το κενό και έχει την οξυδέρκεια και την ικανότητα να παίξει με πλάτη, όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ λιγότερα από όσα θα περίμεναν πολλοί από τον Γιακουμάκη, να θυμίσουμε πως μιλάμε για τον προπέρσινο πρώτο σκόρερ της Ολλανδίας και για τον περσινό πρώτο σε γκολ παίκτη στην Scottish Premiership.

Σαφώς και δεν είναι τυχαίο, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει εξασφαλίσει με τους αριθμούς του αυτούς το δικαίωμα, να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν αποφασίσει να φύγει από τη Σέλτικ. Είναι άλλωστε περιζήτητος. Απασχολεί την εξαιρετική Μπέρνλι του Κομπανί, το όνομά του έχει ακουστεί και για τη Μπλάκμπερν, που πριν από δύο εβδομάδες επικράτησε εκτός έδρας της Νόριτς και γενικά έχει ιδιαίτερα καλή φήμη στην Αγγλία, όπου επίσης θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του.

Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε πως στις τελευταίες ημέρες της περσινής μεταγραφικής περιόδου, ρεπόρτερ της Μπράιτον τον συμπεριλάμβαναν στα ρεπορτάζ τους, την δεδομένη χρονική στιγμή η «ουραγός» της βαθμολογίας, Σαουθάμπτον, τον «κοιτά», σε περίπτωση που της φύγει ο Τσε Άνταμς, ενώ και ομάδες της Premier League που ανέβηκαν στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον γνώριζαν και έκαναν διερευνητικές επαφές.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από την φετινή, αλλά και από τις δύο προηγούμενες χρονιές του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος έχει αποδείξει τι μπορεί να δώσει σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον κάνει δικό της.

Γκολ, παιχνίδι στον αέρα, ταχύτητα στην επίθεση, όντας γρήγορος για το ύψος του και κρίσιμα τέρματα, είτε μιλάμε για μία ομάδα που θέλει να μείνει στην κατηγορία, όπως η Φένλο, είτε για έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί όπως η Σέλτικ.

Μένει να δούμε αν το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πρόταση και αν ο δεύτερος Έλληνας της Σέλτικ, που μετά τον Γιώργο Σαμαρά πριν από μία δεκαετία, έζησε 2-2 στο «Άιμπροξ» θα αποχωρήσει από την ομάδα του τον Ιανουάριο. Ό,τι και αν συμβεί όμως, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, οι μετοχές του Έλληνα έχουν αυξηθεί και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για αυτόν!

Δημήτρης Μανάκος