Η θέση της Έβερτον ανταποκρίνεται στα όσα (δεν) κάνει στο γήπεδο

Ο κίνδυνος υποβιβασμού δεν είναι πλέον τόσο περίεργος για τον Φρανκ Λάμπαρντ μετά και την περσινή περιπέτεια. Όμως, παρά τον πρόσφατο βαθμό στο ματς με τη Σίτι, η «τεσσάρα» από την Μπράιτον και όσα δεν κατάφεραν να κάνουν τα «ζαχαρωτά», απλά προστέθηκαν στη λίστα των στοιχείων που δικαιολογούν απόλυτα (και) τη φετινή κατάσταση.



Η θέση της Έβερτον ανταποκρίνεται στα όσα (δεν) κάνει στο γήπεδο

Τα «ζαχαρωτά» αντί να πάρουν φόρα μετά το εκπληκτικό και παντελώς ανέλπιστο αποτέλεσμα που πήραν στο «Etihad» το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Σίτι του Χάαλαντ, έκαναν… μια τρύπα στο νερό.

Τόσο πολύ που ο κόσμος της ομάδας άρχισε να φεύγει από τις εξέδρες του «Γκούντισον Παρκ» από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μπράιτον, βλέποντας τους «γλάρους» να έχουν φτάσει σε τέσσερα γκολ πριν καν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Μάλιστα, τα τρία τελευταία τέρματα επιτεύχθηκαν σε ένα απίθανο κρεσέντο των παικτών του Ντε Τσέρμπι, βρίσκοντας δίχτυα στο 51Ά, το 54Ά και το 57Ά!

Η Έβερτον ασφαλώς και συμπεριλαμβάνεται στα σενάρια υποβιβασμού και πρέπει να προσέξει πολύ. Ο Λάμπαρντ δήλωσε ότι δεν είναι κάτι που τον σοκάρει πλέον, αφού το έζησε και πέρυσι, τονίζοντας πως φροντίζει να συγκεντρώνεται στο κάθε επόμενο παιχνίδι και την κάθε επόμενη πρόκληση του φορτωμένου προγράμματος της ομάδας του.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα «ζαχαρωτά» κάνουν πράγματα που δικαιολογούν απόλυτα την κατάστασή τους. Ή καλύτερα, αυτά που δεν κάνουν και δεν μπορούν να κάνουν μέχρι στιγμής, τους κατατάσσουν χαμηλά στη βαθμολογία και τους προκαλούν την έντονη ανησυχία για το μέλλον…

Από τα γκολ που έρχονται με το σταγονόμετρο, μέχρι τις φάσεις που δημιουργούν οι ποδοσφαιριστές του «Φράνκι», την προώθηση της μπάλας στο επιθετικό τρίτο για να γίνουν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία και το πόσο σπρώχνουν μπροστά το παιχνίδι τους.

Σε όλες αυτές τις κατηγορίες, οι αριθμοί τους είναι από τους χειρότερους στην κορυφαία Λίγκα. Και βάσει αυτών των αριθμών, δικαίως η Έβερτον εντοπίζεται στα πιο χαμηλά επίπεδα της κατάταξης…

Κώστας Ζάλιαρης