Πάλι καλά να λέει η «διπρόσωπη» Τσέλσι… (vid)

Δεν ξεκίνησε καλά το 2023 για την Τσέλσι, με τους «μπλε» να μένουν στο 1-1 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ» και να πρέπει να αισθάνονται και ικανοποιημένοι, αναλογικά με την εικόνα τους, στο δεύτερο ημίχρονο. Δοκάρι και μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο για την… μπερδεμένη ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ!



Πάλι καλά να λέει η «διπρόσωπη» Τσέλσι… (vid)

Δύο είναι οι όψεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Τσέλσι. Είτε ότι αυτή η ομάδα του Στιβ Κούπερ, όταν αγωνίζεται έτσι, μπορεί να πιστεύει βάσιμα στην παραμονή της στην Premier League, είτε ότι οι Λονδρέζοι την έκαναν να φαίνεται… εξαιρετική και αν συνεχίσουν έτσι, θα εξανεμίσουν τις ελπίδες τους για την τετράδα.

Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις όμως, η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η κερδισμένη της υπόθεσης και η Τσέλσι η ομάδα που καλείται άμεσα να ανακάμψει και να βρει τον εαυτό της, μιας και σύντομα αντιμετωπίζει την Τσέλσι, πριν από την διακοπή της Premier League για τους αγώνες του FA Cup.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 1-1; Η αλήθεια είναι πως οι «μπλε» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος. Κατέγραψαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με τον Μέισον Μάουντ στο 2’, απείλησαν και δικαιώθηκαν στο 14’, όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ έστειλε για πρώτη φορά την μπάλα στα δίχτυα σε ματς της Premier League, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ.

Από εκεί και πέρα όμως, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Και αυτή ήταν αναμφίβολα το σύνολο του Στιβ Κούπερ, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να καθηλώνει την Τσέλσι στο δεύτερο μέρος. Ο Μπρέναν Τζόνσον δεν νίκησε τον Κέπα με την έναρξη της επανάληψης, το ίδιο συνέβη και στο σουτ του 56ου λεπτού, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 63’, ήρθε η στιγμή της… δικαίωσης.

Ο Οριέ έκανε το 1-1 από κοντά ύστερα από στατική φάση και η Νότιγχαμ έδωσε ό,τι είχε, για να φτάσει και στην πρώτη της εντός έδρας επικράτηση επί των Λονδρέζων, στον 21ο αιώνα και την «παρθενική» από το 1997 και μετά.

Δεν τα κατάφερε όμως, ο Γέιτς και ο Αβονίγι, όπως και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 80', ήταν άστοχοι, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο κερδισμένος βαθμός συνιστά επιτυχία για τους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά; Ανησυχητικά τα δείγματα για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, που έμεινε στην 8η θέση και στο -7 από την τετράδα.

Δημήτρης Μανάκος