Μαγική Πρωτοχρονιά για την Άστον Βίλα κόντρα στην Τότεναμ!

Με εκπληκτική εμφάνιση στο Λονδίνο και δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Άστον Βίλα πέρασε από την έδρα της Τότεναμ με το εμφατικό 2-0, σοκάροντας τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες του στην Πρωτοχρονιά του 2023!  



Μαγική Πρωτοχρονιά για την Άστον Βίλα κόντρα στην Τότεναμ!

Τα «σπιρούνια» είδαν το νέο έτος να μπαίνει με τον χειρότερο τρόπο καθώς βλέπουν τον κάθε τους αντίπαλο στην Πρέμιερ να σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές εις βάρος τους, σε 7 διαδοχικά παιχνίδια.

Η δυσκολία για το σύνολο του Κόντε φάνηκε εξ αρχής, αφού η Τότεναμ αδυνατούσε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, με την τρομερά οργανωμένη Άστον Βίλα να στέκεται εξαιρετικά.

Στο 40' ο Άσλεϊ Γιάνγκ κατάφερε να διώξει μια καλή κεφαλιά του Κέιν αποτρέποντας το γκολ και μάλλον αυτό ήταν το έναυσμα για την ομάδα του Έμερι.

Στο 50ο λεπτό κι ενώ η Τότεναμ είχε μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος, ο Μπουεντία βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σημείο που έπρεπε για να πάρει το γύρισμα του Γουότκινς στην λανθασμένη εκτίμηση του Γιορίς για τη μπάλα και να κάνει με δυνατό πλασέ το 1-0.

Η Βίλα με την ψυχολογία στα ύψη και το μυαλό απόλυτα συγκεντρωμένο στο στόχο, ήξερε πώς να πιέσει και να παραμείνει ψηλά στο γήπεδο και αυτό οδήγησε στο δεύτερο τέρμα στο 73'. Γέμισμα του ΜακΓκιν στην «καρδιά» της περιοχής, τρομερό πλασέ ο Ντόουγκλας Λουίζ και 2-0 για τους «χωριάτες» στο εκπληκτικό τους απόγευμα στην πρωτεύουσα.

Κώστας Ζάλιαρης