Οι γκέλες των Σίτι και Νιούκαστλ πρόσφεραν απλόχερα χαμόγελα στην Άρσεναλ!

Ένα τρομερό γκολ του Γκρέι για την Έβερτον υποχρέωσε τη Σίτι σε απώλεια βαθμών στο «Etihad» με το τελικό 1-1, παρά το 21ο «χτύπημα» του Χάαλαντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στην πρωτοπόρο Άρσεναλ να χαρεί λιγάκι παραπάνω πριν την έλευση του 2023... Ό,τι κι αν έκανε η Νιούκαστλ δεν ήταν αρκετό απέναντι στην Λιντς (0-0), νίκη στο 88' για την Φούλαμ με το 2-1 κόντρα στην Σαουθάμπτον, εύκολα 2-0 η Πάλας την Μπόρνμουθ.  



Οι γκέλες των Σίτι και Νιούκαστλ πρόσφεραν απλόχερα χαμόγελα στην Άρσεναλ!

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1

«Γκέλα» για τη Μάντσεστερ Σίτι, δώρο για την Άρσεναλ και… χαμός στην Premier League, με τους «πολίτες» να μην καταφέρνουν να κερδίσουν την Έβερτον και το τελικό 1-1 να δίνει έξτρα κίνητρο στους «κανονιέρηδες»!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Επρόκειτο από το ξεκίνημα της συνάντησης για μία αναμέτρηση που κύλησε όπως και οι προηγούμενες τα τελευταία χρόνια. Καλά οργανωμένα τα «ζαχαρωτά», υποτονικοί οι γηπεδούχοι, αλλά πάντα κάποιος να δίνει τη λύση.

Και αυτός ήταν και πάλι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική προσπάθεια του Μαχρέζ στο 24’ και σημείωσε το 21ο του γκολ στην σεζόν, με το δεξί πόδι αυτή την φορά.

Από εκεί και πέρα όμως, οι «πολίτες» έσβησαν τις μηχανές, πλην του δοκαριού που είχαν στο φινάλε του πρώτου μέρος με τον Στόουνς, και η Έβερτον ξεκίνησε να το πιστεύει! Ο Γκρέι μάλιστα, στην 12η εμφάνισή του απέναντι στην κορυφαία ομάδα του «Νησιού», βρήκε την λύση στο 65’.

Είχε χώρο, μπήκε στην περιοχή, γλίστρησε αλλά δεν επηρεάστηκε και το 1-1 ήταν γεγονός, με απίθανο τελείωμα στο απέναντι «γάμα» της εστίας του Έντερσον.

Ο Λάμπαρντ έβαλε μέχρι και τον… Μοπέ, πιστεύοντας πως μπορεί να πάρει ακόμη και το παιχνίδι, η Σίτι είχε «μπλοκάρει» εντελώς, με τον Πίκφορντ να κάνει απίθανη απόκρουση στο 82’ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, γεγονός που καθιστά υποχρεωμένη την Άρσεναλ να κερδίσει τη Μπράιτον και να στείλει την διαφορά στους 7 βαθμούς!

Νιούκαστλ – Λιντς 0-0

Με τη φόρα από την άνετη τριάρα απέναντι στη Λέστερ, η Νιούκαστλ επιχείρησε να πιάσει την Λιντς απ' τον λαιμό. Και θα μπορούσε να έχει σκοράρει αρκετές φορές από το πρώτο μέρος και να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές ευκαιρίες που της παρουσιάζονταν, αλλά ήταν απορίας άξιο που δεν είχε καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέχρι την ανάπαυλα. Η άμυνα των «παγωνιών» στις στατικές φάσεις ήταν... στο πουθενά, όμως, οι «καρακάξες» δεν είχαν βρει τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Νιούκαστλ συνέχισε να είναι απειλητική από τις στατικές φάσεις και να γεμίζει με κορμιά και με... άγχος τα καρέ της Λιντς, όμως, δεν έβρισκε το μονοπάτι για το γκολ. Το σύνολο του Μαρτς κάποια στιγμή άρχισε να βλέπει τον Ροντρίγκο κάπως πιο δραστήριο και αυτό το είχε μεγάλη ανάγκη. Μαζί με τα ζόρια που αντιμετώπιζε, η ομάδα του Χάου είχε και τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα και να δυσκολεύει τις προσπάθειες. Όσο κι αν ο Τρίπιερ αναλάμβανε να γεμίζει συνεχώς προς την περιοχή του Μελιέ, το γκολ δεν ερχόταν κι έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, ικανοποιώντας τους φιλοξενούμενους στο «St. James' Park» και πικραίνοντας τους γηπεδούχους.

Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Με τον Χολιγουντιανό ηθοποιό και νυν μέτοχο της ομάδας, Μάικλ Μπ.Τζόρνταν, να είναι παρών στα επίσημα, η Μπόρνμουθ ήταν... όπου φυσούσε ο άνεμος και αυτό φρόντισε να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» μετά την ήττα τους από τη Φούλαμ αντέδρασαν στο φινάλε του 2022 και πέτυχαν δύο τέρματα σε διάστημα 18 λεπτών στο πρώτο μέρος. Στο 19΄ ο Αγιού με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 37' ο Έζε ξανά από κόρνερ, αλλά με σουτ που κόντραρε κιόλας, έγραψαν το 2-0.

Η Μπόρνμουθ που είχε πληγωθεί τρομερά από τις στατικές φάσεις θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρος να έχει ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Κίφερ Μουρ δεν κατάφερε να φτάσει όπως θα ήθελε στη μπάλα για να σκοράρει σε κενή εστία μετά από απόκρουση του Γκουαΐτα σε προσπάθεια του Σολάνκε. Οι «cherries» ξεκάθαρα ήθελαν να παλέψουν για το ματς, αλλά δεν είχαν ουσία σε ό,τι συνέβαινε για να καταφέρουν να προκαλέσουν ανησυχία στην Πάλας. Οι «αετοί» πέτυχαν τον σκοπό τους ξεπερνώντας την τριάρα από την Φούλαμ, όμως, η Μπόρνμουθ έχει ακόμα δρόμο να διανύσει και άγχος να αισθανθεί στα χαμηλά...

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 2-1

Τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η αναμέτρηση της Φούλαμ με την Σαουθάμπτον, με τον Γουόρντ Πράους να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης, αλλά εν τέλει να μην είναι αρκετός για να ανέβει η ομάδα του στην 18η θέση. ‘

Ο λόγος; Διότι, ναι μεν οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει να καταγράψουν εντός εστίας τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, αλλά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, χάρη σε αυτογκόλ του στο 32ο λεπτό.

Ο αρχηγός της Σαουθάμπτον όμως, ήταν αυτός που φάνηκε πως θα την… έσωζε και πάλι. Σκόραρε στο 56’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και η εικόνα του ματς έδειχνε πως δεν θα έχουμε νικητή.

Και όμως, όλα ανατράπηκαν! Η Φούλαμ βρήκε… τρίποντο σε «νεκρό χρόνο», με τον Παλίνια να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89’!

Κώστας Ζάλιαρης, Δημήτρης Μανάκος