Τριάρα στο χαλαρό για την Γιουνάιτεντ! (vid)

Με δυο γκολ σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος κι άλλο ένα στο φινάλε για το ... κερασάκι στην τούρτα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαμόρφωσε πανεύκολα το τελικό 3-0 απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Ολντ Τράφορντ». Σκόρερ, αλλά και δημιουργός ο Μάρκους Ράσφορντ, που μάλιστα βρήκε δίχτυα σε 5ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του.



Τριάρα στο χαλαρό για την Γιουνάιτεντ! (vid)

Η Γιουνάιτεντ με άμυνα... ανάγκης και με τον Σο ως στόπερ λόγω προβλημάτων που προκάλεσε μια ίωση που κυκλοφόρησε στο εσωτερικό της ομάδας, προσπάθησε να ... πιάσει την Νότιγχαμ από τον λαιμό. Στα πρώτα λεπτά ο Μαλάσια από αριστερά είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε και το οποίο πρώτα απέκρουσε ο Χένεσι, για να σταματήσει η μπάλα στη δεξιά δοκό του και ν' απομακρυνθεί. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ άφησε την μπάλα στους «κόκκινους διαβόλους» κι εκείνοι με τους Έρικσεν, Καζεμίρο, Μπρούνο στα χαφ και τους Άντονι, Μαρσιάλ, Ράσφορντ μπροστά, έφτασαν στο 2-0 μέσα σε τρία λεπτά!

Στο 19' από εξαιρετική κομπίνα σε κόρνερ ο Έρικσεν απλά σέρβιρε στον Ράσφορντ που πλάσαρε δυνατά και μονοκόματα για το 1-0, ενώ, στο 22' ο Άγγλος έγινε δημιουργός για το χαμηλό σουτ του Μαρσιάλ από τα όρια της περιοχής και την αδυναμία του Χένεσι να σταματήσει τη μπάλα. Η Γιουνάιτεντ με το προβάδισμα δύο τερμάτων μπορούσε πλέον να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό του ματς, με την Νότιγχαμ ν' αντιλαμβάνεται πως έπρεπε ν' αλλάξει ορισμένα πράγματα. Απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Γέιτς, με τον Ντε Χέα να διώχνει... με το στήθος, ενώ, το γκολ του Γουίλι Μπολί λίγο πριν την ανάπαυλα ορθά δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ δεν είχε καταφέρει ν' αποχαιρετήσει τον κόσμο της Γιουνάιτεντ έχοντας φύγει με άκομψο τρόπο από το κλαμπ κι έτσι κατάφερε να πάρει το χειροκρότημα στο 54' όταν και αποχώρησε από την αναμέτρηση αναγκαστικά. Αμέσως μετά, ο Ράσφορντ βρήκε τρομερά τον Φερνάντες, αυτός ετοίμασε γκολ για το αριστερό πόδι του Άντονι, όμως ο Χένεσι απέκρουσε.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ έψαχνε κι άλλα γκολ, παρέμεινε απειλητική μέχρι ενός βαθμού, αν και στο 70' ο Τζόνσον με τακουνάκι παραλίγο να μειώσει και να βάλει μπελάδες στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Ντε Χέα ήταν σ' ετοιμότητα όμως. Το σκορ έφτασε στο τελικό 3-0 στο 87' με τον Φρεντ να πλασάρει εύκολα τον Χένεσι από την τρομερή μπαλιά του Καζεμίρο στην περιοχή. Έτσι η Γιουνάιτεντ δίχως την τρομερή εμφάνιση πήρε αυτό που ήθελε με ευκολία, πριν την επίσκεψη στην έδρα της αναγεννημένης Γουλβς. Όσο για την Νότιγχαμ, ήρθε ακόμα μια ήττα και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης