Μπάιτσετιτς: Ένα παρθενικό γκολ που κρύβει… πολλή ιστορία!

Ο Στεφάν Μπάιτσετις με τρομερή ψυχραιμία και καθαρή σκέψη την κρίσιμη στιγμή σκόραρε με υπέροχο τρόπο για το τελικό 3-1 της Λίβερπουλ απέναντι στην Άστον Βίλα. Κι όμως, αυτό δεν ήταν ένα απλό γκολ για τον μικρό. Ούτε για τους «κόκκινους» που εκτός από τη νίκη, είχαν στο γήπεδο ποδοσφαιριστές που… δεν θυμούνται το ντεμπούτο του Μίλνερ!  



Μπάιτσετιτς: Ένα παρθενικό γκολ που κρύβει… πολλή ιστορία!

Ο μικρός χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και το κατάφερε σε ηλικία 18 ετών και 65 ημερών, τελειώνοντας το ματς στο Μπέρμιγχαμ και καθαρίζοντας την υπόθεση εξασφάλισης της νίκης για τη Λίβερπουλ που μέχρι εκείνο το σημείο ζοριζόταν να κρατήσει το προβάδισμα ενός τέρματος.

Στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με την ωραία προσποίηση στον Όλσεν και το σουτ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μινγκς, ο Μπάιτσετιτς έγινε ο νεαρότερος σκόρερ για φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και ο 3ος νεαρότερος για τη Λίβερπουλ στη Λίγκα, πίσω από τους Μάικλ Όουεν και Ραχίμ Στέρλινγκ, αλλά και πάνω από τους Ρόμπι Φάουλερ, Τζέιμι Κάραγκερ και Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ.

Κάτι τρομερά αξιοπερίεργο και φυσικά απόλυτα άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως για κάποιο χρονικό διάστημα στη νίκη (3-1) της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο «Βίλα Παρκ», βρίσκονταν μαζί στον αγωνιστικό χώρο οι Χάρβεϊ Έλιοτ (19), Στέφαν Μπάιτσετιτς (18) και Μπεν Ντόουκ (17). Και ξέρετε γιατί αυτό είναι τρομερό; Γιατί κανείς από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές δεν υπήρχε όταν ο Τζέιμς Μίλνερ έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, στις 20 του Νοέμβρη του 2002 και τώρα είναι συμπαίκτες του!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης