Αρσέν Βενγκέρ – Τιερί Ανρί: Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για αυτή την Άρσεναλ…

Μεγάλες στιγμές βιώνει την δεδομένη χρονική στιγμή η Άρσεναλ, η οποία γύρισε το ματς με τη Γουέστ Χαμ, επικράτησε με 3-1 και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πώς μπορεί να νιώθει ο Μικέλ Αρτέτα; Περήφανος, πόσο μάλλον όταν τα πεπραγμένα της ομάδας του παρακολουθούν ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Τιερί Ανρί!  



Αρσέν Βενγκέρ – Τιερί Ανρί: Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για αυτή την Άρσεναλ…

Η Boxing Day είναι γεγονός, έξι από τα επτά ματς της 26ης Δεκεμβρίου έχουν λάβει χώρα και η Άρσεναλ αναμένει να συναντήσει τη Γουέστ Χαμ στο «Έμιρεϊτς», με στόχο να την κερδίσει για 8η σερί χρονιά στο Βόρειο Λονδίνο.

Να υποχρεώσει τον Ντέιβιντ Μόγιες στην 18η ήττα του από τους «κανονιέρηδες» και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας αν είναι δυνατόν, το «μηδέν» απέναντι στα «σφυριά», τα οποία από το 2015 και μετά, είχαν σκοράρει μόλις σε δύο περιπτώσεις στην έδρα της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα.

Το ματς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, πριν καν μπουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος; Διότι βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου ο Αρσέν Βενγκέρ. Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Αλσατός αποφασίζει να παρακολουθήσει από κοντά, αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

 

Όταν γίνεται αντιληπτός, γνωρίζει την αποθέωση. Γύρισε στο «σπίτι» του, γύρισε εκεί που ανήκει! Την ίδια ώρα, στο «Έμιρεϊτς», βρίσκεται και ο καλύτερος παίκτης που προπόνησε ποτέ ο Βενγκέρ: ο Τιερί Ανρί!

 

Κάνει την εμφάνισή του, αναρτά στο Instagram πως η Άρσεναλ είναι στην πρώτη θέση για να… μείνει και αναμένει να συνεχιστεί το σερί στην έδρα της, για 8η διαδοχική αναμέτρηση…

 

Το ματς «στραβώνει» και ο φακός πηγαίνει διαρκώς στον Αρσέν Βενγκέρ. Οι αντιδράσεις του, η αγωνία και ο εκνευρισμός του, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ήταν ορατός.

Όταν όμως η Άρσεναλ προέβη στην ανατροπή, ήταν… απόλαυση να τον βλέπεις! Χαρούμενος, ευτυχισμένος και περήφανος. Πρέπει να είναι άλλωστε. Όπως και ο Τιερί Ανρί. Αυτοί έβαλαν τα θεμέλια για την αναγέννηση της Άρσεναλ, αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές, στο μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα του 2004 και αυτοί πήγαν να πάρουν το Champions League, δύο χρόνια μετά, με «μηδέν» παθητικό.

 

 

Τώρα, βλέπουν τον Μικέλ Αρτέτα, τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να γυρνούν ένα ματς! Και πρέπει να είναι περήφανοι για αυτή την Άρσεναλ…

Δημήτρης Μανάκος