Αδίστακτη Άρσεναλ πήρε νίκη με ανατροπή, κάνοντας υπερήφανο τον Βενγκέρ! (vids)

Ο Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε στα επίσημα του «Έμιρεϊτς» και καμάρωσε τη νέα γενιά της αγαπημένης του Άρσεναλ, με τα παιδιά του Αρτέτα να φτάνουν στο τελικό 3-1 επί της Γουέστ Χαμ στην Boxing Day με ανατροπή μέσα σε 6'! Σάκα, Μαρτινέλι και Ενκέτια πέτυχαν τα γκολ των «κανονιέρηδων» που δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και συνεχίζουν ατσαλωμένοι για τον τίτλο!  



Αδίστακτη Άρσεναλ πήρε νίκη με ανατροπή, κάνοντας υπερήφανο τον Βενγκέρ! (vids)

Η πειθαρχημένη και απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο, άμυνα της Γουέστ Χαμ έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν από τους πιο απειλητικούς ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ να κάνει καλά τη δουλειά του.

Τα «σφυριά» άφησαν τη μπάλα στους «κανονιέρηδες» που με τους Μαρτινέλι, Σάκα, Ενκέτια και Έντεγκααρντ μπροστά επιχείρησαν να βρουν από νωρίς κάποιο γκολ, όμως, τελικά η ομάδα του Αρτέτα «πληγώθηκε» από μια απροσεξία και καθυστερημένη παρέμβαση του Σαλιμπά στον Μπόουεν.

Ο Άγγλος πάτησε στην περιοχή, ανατράπηκε και ο Μπενραχμά που εκτέλεσε στο 24' από την άσπρη βούλα έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-0 την Γουέστ Χαμ στο «Έμιρεϊτς». Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, οι «κανονιέρηδες» πλησίασαν ξανά τα καρέ του Φαμπιάνσκι, όμως δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, ενώ, ένα πέναλτι που φάνηκε να υπάρχει για χέρι στο φινάλε του πρώτου μέρους, ορθά αναιρέθηκε μετά και την συμβουλή του βίντεο.

Η Άρσεναλ ήξερε ότι έπρεπε να βρει νωρίς γκολ στο δεύτερο μέρος και το πέτυχε. Στο 53' ο Έντεγκααρντ δοκίμασε το αριστερό του από απόσταση, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Σάκα και ολοκλήρωσε σωστά τη φάση για το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι από πολύ πλάγια θέση με το αριστερό σούταρε χαμηλά στην κλειστή γωνία και έκανε την ολική ανατροπή για το 2-1 σε ένα τρελαμένο «Έμιρεϊτς» που είχε ξεσηκωθεί για τα καλά!

Στο 69' ήρθε ακόμα ένα γκολ με τον Ενκέτια να κάνει τρομερό πίβοτ έχοντας πλάτη στην εστία, να φέρνει τη μπάλα στο δεξί από την μπαλιά του Έντεγκααρντ και με διαγώνιο χαμηλό σουτ ν' ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ! Ο δημιουργός του τρίτου γκολ θα μπορούσε να έχει βάλει τ' όνομά του στη λίστα των σκόρερ έχοντας πάρει προσπάθειες, όμως, η τύχη δεν τον ήθελε απόψε. Παρ' όλα αυτά, η Άρσεναλ συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, δείχνει πως ακόμα κι όταν στραβώνουν τα πράγματα έχει λύσεις και το σύνολο του Αρτέτα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης