Η Τότεναμ έσωσε το ματς, αλλά «πληρώνει» το κυνηγητό στο σκορ...

Ο Χάρι Κέιν δεν θα άφηνε ακόμα μια Boxing Day να του ξεγλιστρήσει, σκόραρε για 10η φορά τη συγκεκριμένη μέρα φτάνοντας στα 7 συναπτά έτη και βοήθησε στην επαναφορά της Τότεναμ για το τελικό 2-2 με την Μπρέντφορντ. Πάλι αντέδρασε σωστά η ομάδα του Κόντε που είχε και δοκάρι στο 83', όμως, το γεγονός πως ξανά κυνηγάει στο σκορ, αυτή τη φορά στοίχισε δυο βαθμούς...  



Η Τότεναμ έσωσε το ματς, αλλά «πληρώνει» το κυνηγητό στο σκορ...

Το μουδιασμένο ξεκίνημα των ομάδων μετά τη διακοπή που μεσολάβησε, αλλά και ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που είχε ταλαιπωρηθεί από αγώνες ράγκμπι το προηγούμενο διάστημα, δυσκόλεψε το ματς στην αναζήτηση ρυθμού. Η Μπρέντφορντ, πάντως, στο 15ο λεπτό με την πρώτη της απόλυτα ορθολογική επίθεση από αριστερά, άνοιξε το σκορ! Το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Γιένσεν, εκείνος έκανε το μονοκόματο σουτ, ο Φόρστερ δεν υπολόγισε σωστά και επέτρεψε στον Γιάνελτ από κοντά με το «ριμπάουντ» να κάνει το 1-0. Οι «bees» του Τόμας Φρανκ άρχισαν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια με την αυτοπεποίθηση που τους έδωσε το γκολ, αν και η Τότεναμ δεν άργησε να μπει ακόμα πιο πολύ στο κλίμα του ματς. Και μπορεί να μην απείλησε ιδιαίτερα, αλλά έδειχνε διάθεση να σκεφτεί πολύ για να βρει τον τρόπο ν' απαντήσει στο γκολ που είχε δεχθεί.

Πάντως, ο Φρέιζερ Φόρστερ που έδειξε επηρεασμένος μετά τον λανθασμένο του υπολογισμό στο γκολ, απλά έδωσε συνέχεια στην παράδοση που τον θέλει να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του στην Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ. Επιπλέον, τα «σπιρούνια» βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ σε 6ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος, πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Αντόνιο Κόντε ως προς την έναρξη που κάνει η ομάδα του. Ακόμα κι αν συνηθίζει ν' αντιδρά και να κάνει επαναφορές. Μια τέτοια θα μπορούσε να ξεκινήσει στο 50', όμως ο VAR ειδοποίησε τον ρέφερι πως δεν είδε κάτι αντικανονικό (!) στην αγκαλιά στον Κέιν στην περιοχή, σε φάση που φάνηκε να είναι πεντακάθαρο πέναλτι...

Και για να γίνει ακόμα πιο βαρύ το απόγευμα για την Τότεναμ, αμέσως μετά από εκείνη την περίπτωση στα αντίπαλα καρέ, ο Φόρστερ μάζεψε ξανά τη μπάλα από τα δίχτυα του! Μια κακή απομάκρυνση του Ντάιερ σε κόρνερ, η εκτέλεση του Εμπουεμό, η κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η προβολή του Τόνεϊ έγραψαν το 2-0 για τους «bees». Τα «σπιρούνια» αδυνατούσαν να παράξουν κάτι ποιοτικό κι όμως από το πουθενά ο άφαντος Κέιν έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του.

Στο 65ο λεπτό πήρε την εξαιρετική κεφαλιά, έφτασε στα 10 τέρματα στην ιστορία της Boxing Day και απέδειξε στην πράξη γιατί είναι ο μπροστάρης του συνόλου του Αντόνιο Κόντε. Έξι λεπτά αργότερα ο Χόιμπιεργκ έκανε το 2-2 από ωραία ατομική ενέργεια του Κουλουσέφσκι και γύρισμα που με τη βοήθεια κόντρας ευνόησε τον Δανό για να πλασάρει ανενόχλητος! Θα μπορούσε στο 83' να έχει κάνει ακόμα μια μεγάλη ανατροπή για φέτος η Τότεναμ, ωστόσο, η κεφαλιά του Κέιν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι κι άφησε τον Άγγλο επιθετικό να τα βάζει με την τύχη του... Τα «σπιρούνια» πίεσαν μέχρι το τέλος έχοντας επιβληθεί των αντιπάλων με την βελτιωμένη απόδοση, όμως το ματς ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία.

Κώστας Ζάλιαρης