Νοτς Κάουντι – Όλνταμ: Η «μονομαχία» της National League, ανάμεσα σε δύο συλλόγους… μεγαλύτερους από την κατηγορία!

Μία αναμέτρηση με μεγάλο… ιστορικό ενδιαφέρον, κάνει την εμφάνισή της στην Boxing Day της National League, με τη Νοτς Κάουντι να συναντά την Όλνταμ. Δύο ομάδες που ναι μεν αγωνίζονται στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά για κάποιους λόγους, μπορούν να θεωρούν τον εαυτό τους… μεγαλύτερες από το μη επαγγελματικό πρωτάθλημα που συμμετέχουν!  



Νοτς Κάουντι – Όλνταμ: Η «μονομαχία» της National League, ανάμεσα σε δύο συλλόγους… μεγαλύτερους από την κατηγορία!

Ναι, η Boxing Day είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Premier League, όμως το ίδιο εορταστική είναι και για τις υπόλοιπες ομάδες του «Νησιού», ανεξαρτήτως της κατηγορίας και της βαθμολογικής θέσης στις οποίες βρίσκονται.

Τι σημαίνει αυτό; Μία ματιά στη Νοτς Κάουντι και την Όλνταμ, με αφορμή την επικείμενη συνάντησή τους, θα σας βοηθήσει. Διότι από τη μία, έχουμε την πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε ποτέ στο ποδόσφαιρο.

Τον «αρχαιότερο» ποδοσφαιρικό σύλλογο, πράγμα που και οι ίδιοι διαφημίζουν σε μεγάλο βαθμό, έχοντας το εν λόγω γεγονός και ως λεζάντα για την περιγραφή τους στο Instagram. Η Νοτς Κάουντι ιδρύθηκε το 1862, είναι ο παλαιότερος σύλλογος που έκανε ποτέ την εμφάνισή του και τη δεδομένη χρονική στιγμή, παίζει στη National League, ούσα και η πρωτοπόρος της κατηγορίας.

Η ομάδα του Τιγκράν Τεντοβοσιάν λοιπόν, ο οποίος προσφάτως παραχώρησε συνέντευξη στο England365, συναντά την 26η Δεκεμβρίου την Όλνταμ. Τη μοναδική ομάδα που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 5η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά έχει αγωνιστεί και στην Premier League.

Σαφώς, πρόκειται για κάτι που συνέβη την δεκαετία του 1990 και όχι με ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια, αλλά όπως και να έχει, η Όλνταμ του Νταν Άσγουορθ, έχει πετύχει κάτι που καμία ομάδα από την εν λόγω κατηγορία, δεν περιλαμβάνει στα επιτεύγματά της.

Δύο ομάδες λοιπόν που για τους δικούς τους λόγους μπορούν να θεωρούν τον εαυτό τους… μεγαλύτερες από τη National League, τίθενται αντιμέτωπες στη Boxing Day. Ναι, η Νοτς Κάουντι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, ναι, η Όλνταμ παλεύει για να διατηρηθεί στην κατηγορία, αλλά η μεταξύ τους παράδοση, βγάζει νικητές τους φιλοξενούμενους!

Από το 2013 άλλωστε, η ομάδα του Λουκ Γουίλιαμς δεν έχει καταφέρει να τους κερδίσει, σε οποιαδήποτε έδρα. Ήρθε μήπως η ώρα;

Δημήτρης Μανάκος