Το αήττητο σερί της Τότεναμ στη Boxing Day – Μόνο η Βίλα του… 1913 συγκρίνεται μαζί της!

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό έκανε την εμφάνισή του ενόψει της επικείμενης Boxing Day, με την Τότεναμ να είναι η μοναδική ομάδα της Premier League που έχει να ηττηθεί για τόσο μεγάλο διάστημα την 26η Δεκεμβρίου! Από πότε; Από την σεζόν 2003-04, όταν η Άρσεναλ δηλαδή, κατακτούσε δίχως ήττα το πρωτάθλημα!  



Το αήττητο σερί της Τότεναμ στη Boxing Day – Μόνο η Βίλα του… 1913 συγκρίνεται μαζί της!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία και η Λίβερπουλ να είναι η πιο σοβαρή αντίπαλός της από το 2017 και μετά, όμως καμία από τις δύο δεν διαθέτει το καλύτερο αήττητο σερί από ομάδα της Premier League στη Boxing Day.

Το ίδιο ισχύει και για την πρωτοπόρο της κατάταξης, Άρσεναλ, αλλά και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της με τον Έρικ Τεν Χαγκ. Ακόμη και η Τσέλσι, η οποία τις πέντε τελευταίες φορές που έφτασε ως πρώτη στη Boxing Day, πήρε το πρωτάθλημα, δεν μπορεί να μπει στην ίδια κουβέντα με τη συμπολίτισσά της!

Σε ποια αναφερόμαστε; Στην Τότεναμ, η οποία αποτελεί και τη μοναδική ομάδα της Premier League, που «τρέχει» ένα τόσο μεγάλο αήττητο στην 26η Δεκεμβρίου! Για την ακρίβεια, δεν έχει ηττηθεί στα 15 τελευταία παιχνίδια της, σε ένα ρεκόρ που ξεκινά από το 2005 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που οι «spurs» ηττήθηκαν αυτή την… ιδιαίτερη μέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο; Την σεζόν 2003-04, από την Πόρτσμουθ, εκτός έδρας, με 2-0!

Έκτοτε, μετρούν 12 νίκες, τρεις ισοπαλίες και… καμία ήττα, με μόλις μία ομάδα σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να έχει καλύτερο σερί! Την Άστον Βίλα του… 1913!

Δημήτρης Μανάκος