«Ντέρμπι Βορείου Λονδίνου;» Τι να πει και το… Μπαρνέτ – Μπόρεχαμ! (vid)

Μπορεί να μιλάμε μόνο για την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι και εκεί έχουμε σπουδαίες αναμετρήσεις. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε τοπικά ντέρμπι, με το επικείμενο Μπαρνέτ – Μπόρεχαμ Γουντ, να είναι από αυτά που ξεχωρίζουν!



«Ντέρμπι Βορείου Λονδίνου;» Τι να πει και το… Μπαρνέτ – Μπόρεχαμ! (vid)

Τι και αν πρόκειται για μία μη επαγγελματική κατηγορία; Για την ακρίβεια, την πρώτη τη τάξει μη επαγγελματική κατηγορία του «Νησιού», με τη National League ωστόσο να έχει πάρει μεγάλη προβολή φέτος (τα ματς προβάλλονται σε streams), λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού για την άνοδο, ανάμεσα σε Νοτς Κάουντι και Ρέξαμ.

Το ενδιαφέρον όμως δεν περιορίζεται εκεί, καθώς υπάρχουν και Άγγλοι οπαδοί, που θα προτιμήσουν να παρακολουθήσουν την Boxing Day, που αφορά την αγωνιστική της κατηγορίας τους, παρά την Premier League.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, αποτελεί η επικείμενη συνάντηση της Μπαρνέτ και τη Μπόρεχαμ. Δύο ομάδων, των οποίων τα γήπεδα οδικώς χρειάζονται… 10 λεπτά για να «συναντηθούν» και τους οπαδούς τους να χαρακτηρίζονται από μεγάλο «μίσος» εκατέροθεν.

Τίθενται λοιπόν αντιμέτωπες για τη National League, η Μπόρεχαμ θα διανύσει 4 χιλιόμετρα απόσταση για να συναντήσει το σύνολο του Ντιν Μπρέναν και το εκπληκτικό, περσινό βίντεο ενός φίλου της Μπαρνέτ, «μιλά» από μόνο του! Τίτλος;

«Ποιο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, μπροστά στο Μπαρνέτ – Μπόρεχαμ Γουντ;»

Δημήτρης Μανάκος