Πέρυσι είδαμε το… trailer και φέτος την πραγματική Νιούκαστλ!

Ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία φορά που είχαμε… 16η αγωνιστική στην Premier League. Οι διαφορές είναι αναμφίβολα πολλές, αλλά η κορυφαία αυτών είναι το γεγονός πως η Νιούκαστλ βρίσκεται 16 θέσεις πιο ψηλά. Από την 19η στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 20 βαθμούς περισσότερους!



Πέρυσι είδαμε το… trailer και φέτος την πραγματική Νιούκαστλ!

Λίγοι θα έχουν ξεχάσει πως πέρυσι, τέτοια περίοδο, η Νιούκαστλ θεωρούνταν ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάληψη μία εκ των τριών θέσεων που οδηγούσαν σε υποβιβασμό. Βρισκόταν στην προ τελευταία θέση, με 10 βαθμούς ως συγκομιδή και καλύτερο παίκτη της τον Κάλουμ Γουίλσον, ο οποίος ήταν ο…. άνθρωπος της «νέας εποχής»!

Αυτός έβαλε το πρώτο γκολ υπό το καθεστώς των Σαουδαράβων, αυτός σκόραρε στην πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία της ομάδας του, με τον Μάικλ Άσλεϊ να έχει αποχωρήσει από την προεδρία και αυτός σημείωσε το νικητήριο γκολ για τις «καρακάξες», στο πρώτο τους τρίποντο στο περσινό πρωτάθλημα.

Στην 16η αγωνιστική όμως, η Νιούκαστλ φαινόταν πως δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Premier League. Τουλάχιστον, μέχρι να την αναλάβει ο Έντι Χάου, ο οποίος εν τέλει την έβγαλε στην πρώτη… ενδεκάδα, με συνέπεια να τεθούν οι βάσεις για μία καλύτερη φετινή πορεία.

Εν τέλει, συνέβη το αντίθετο. Όχι απλώς μία καλή πορεία, αλλά μία εκπληκτική Νιούκαστλ, η οποία οριακά… δεν ηττάται. Βρίσκεται στην 3η θέση, δεν έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν… άντεξε μόνο στο «Άνφιλντ» και πραγματοποιεί σαφώς το καλύτερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της.

Αυτή λοιπόν είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της περσινής με τη φετινή Premier League. Αυτή η Νιούκαστλ δεν θυμίζει σε τίποτα την… περσινή, παρά μόνο στη φανέλα και στο χρώμα που την εκπροσωπεί! Και δεδομένα, οι φίλοι της προτιμούν αυτή την έκδοσή της.

Δημήτρης Μανάκος