Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μαζί στον αγώνα κατά της βίας: «Τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν Σίτι και Λίβερπουλ, μετά το χθεσινό (22/12) μεταξύ τους ντέρμπι για το Λιγκ Καπ, με τους δύο συλλόγους να καταδικάζουν τα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα στο «Έτιχαντ».  



Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μαζί στον αγώνα κατά της βίας: «Τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο»

Επίσημη αντίδραση υπήρξε από τις Λίβερπουλ και Σίτι, με τις δύο ομάδες να τάσσονται από κοινού κατά της βίας με ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το μεταξύ τους ντέρμπι για το League Cup με νικητές τους «Σίτιζενς». Με βάση όσα ανέφεραν Μέσα από το «Νησί», μία 15χρονη κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους φιλοξενούμενους οπαδούς των «Reds», ενώ γίνεται λόγος και για ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε φιλάθλους της Λίβερπουλ με αναπηρία.

Διαβάστε αναλυτικά την κοινή ανακοίνωση Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κατά της βίας:

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένα περιστατικά κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα που είναι εντελώς απαράδεκτα. Αυτά τα περιστατικά θα διερευνηθούν πλήρως, θα καταγγελθούν στην αστυνομία και τα άτομα που κρίνονται υπεύθυνα θα υπόκεινται στη διαδικασία κυρώσεων του αντίστοιχου συλλόγου τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έχουν δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστούν για να εξαλείψουν αυτά τα ζητήματα από τους αγώνες μας. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο».

Δημήτρης Μανάκος