Η Σίτι πήρε το ντέρμπι και ο κόσμος χάρηκε ξανά τις κόντρες με τη Λίβερπουλ! (vids)

Ναι, μας είχε λείψει πολύ και αυτό το ορεκτικό πριν την επαναφορά της Πρέμιερ Λιγκ ήταν... όλα τα λεφτά! Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ επικρατώντας 3-2 της Λίβερπουλ στο Etihad, ωστόσο, αυτό το ματς έκανε άπαντες να καταλάβουν πόσο στερηθήκαμε τέτοιες αναμετρήσεις λόγω του Μουντιάλ και πόσο μοναδικές είναι κάθε φορά οι συναντήσεις των Πεπ και Κλοπ!  



Η Σίτι πήρε το ντέρμπι και ο κόσμος χάρηκε ξανά τις κόντρες με τη Λίβερπουλ! (vids)

Σαν να τους είχε λείψει η μπάλα και οι μεταξύ τους κόντρες... Λίβερπουλ και Σίτι έπαιξαν ένα ματς που είχε απόλυτα ικανοποιητικό ρυθμό και φυσικά αυτός που έδειξε περισσότερο απ' όλους πως πραγματικά του είχε λείψει η δράση, ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ!

Ο Νορβηγός επιθετικός απείλησε στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα, στο 6' θα μπορούσε να έχει κάνει ασίστ αν ο Πάλμερ με τον κακό βηματισμό δεν είχε πλασάρει παντελώς άουτ, όμως, στο 10' ο Viking πετάχτηκε μπροστά από τον Μάτιπ στην σέντρα του Ντε Μπρόινε για το 1-0! Ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ και φυσικά χρίστηκε σκόρερ, όπως το κάνει σε κάθε πρώτη του εμφάνιση σε διαφορετικές διοργανώσεις.

 

 

Η Λίβερπουλ που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει κάτι ιδιαίτερο, απάντησε άμεσα και το έκανε στην πρώτη της εξαιρετική ευκαιρία. Στο 20' ο Μίλνερ – που αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή στο 38' – έκανε το χαμηλό γύρισμα προς τον Φάμπιο Καρβάλιο κι εκείνος με μονοκόματο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

 

 

Οι «πολίτες» έδειχναν επικίνδυνοι στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν και τα δικά τους τρεξίματα έκαναν και τους παίκτες του Κλοπ να έχουν υψηλή ταχύτητα, είτε με τη μπάλα στα πόδια, είτε χωρίς, πιέζοντας στα μαρκαρίσματα. Στο 36ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε ξέφυγε από δεξιά κι έκανε εξαιρετικό γύρισμα για τον Γκουντογκάν του οποίου το πλασέ όμως έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια ο Κέλεχερ. Ο Νούνιες στις ελάχιστες ευκαιρίες που πήρε στο πρώτο μέρος – με τον Σαλάχ επίσης να μην έχει φανεί – αστόχησε δις στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Ορτέγκα.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν θεότρελο και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σκόραραν αμφότερες οι ομάδες!

Αρχικά ο Ρόδρι βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Μαχρέζ στο 47΄εντός περιοχής με τον Αλγερινό να κάνει κοντρόλ – ντρίμπλα μπροστά από τον Ρόμπερτσον και να γράφει το 2-1 με όμορφο αριστερό σουτ. Αμέσως μετά ο Τσάμπερλεϊν – που είχε πάρει τη θέση του Καρβάλιο – άνοιξε από αριστερά προς τον Νούνιες κι εκείνος έδωσε ασίστ πάρε – βάλε στον Σαλάχ για το 2-2! Ο Κλοπ έριξε και τον Χέντερσον στο παιχνίδι στο 56' για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο και το ματς παρέμεινε τέτοιο εξαιρετικής ποιοότητας. Και φυσικά θα υπήρχαν κι άλλα γκολ!

 

 

 

Στο 57' ο Άκε από υπέροχη σέντρα του Ντε Μπρόινε έβαλε ξανά μπροστά το σύνολο του Πεπ. Ο Γκουαρδιόλα ήταν αρκετά πιο έντονος από τον Γερμανό συνάδελφό του στην άκρη του πάγκου, ζητώντας να γίνονται όλα όσο καλύτερα ήταν εφικτό. Το καλό για τη Σίτι και το κακό για τους «κόκκινους», ήταν πως όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Νούνιες δεν είχε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία σε καθαρή ευκαιρία.

Αποτέλεσμα αυτού, στο 72' απέναντι από τον Ορτέγκα να πλασάρει πάλι άουτ... Ο Φαμπίνιο στο 78' δεν έμεινε μονάχα στο πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόδρι αλλά προκάλεσε και γενική σύρραξη. Οι χώροι που άφηναν οι δύο ομάδες, τους έδιναν τη δυνατότητα να διατηρηθούν σε υψηλές ταχύτητες ανά διαστήματα. Παρ' όλα αυτά, το προβάδισμα για τη Σίτι έμεινε μέχρι τέλους και η περσινή κάτοχος αποκλείστηκε στους «16», με τον Πεπ να παίρνει τη νίκη απέναντι στον Kloppo τώρα που... ξαναβρέθηκαν. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης