Για αυτό μας αρέσει το Λιγκ Καπ: Η 18η ομάδα της League One απέκλεισε τη Μπράιτον και… ξέσπασε! (vid)

Μία τεράστια πρόκριση κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσάρλτον επί της Μπράιτον, με την ομάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου να προκρίνεται στους «8» του Λιγκ Καπ, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι! Τρομερές σκηνές στο φινάλε στο «The Valley», με άπαντες να… ξεσπούν!  



Για αυτό μας αρέσει το Λιγκ Καπ: Η 18η ομάδα της League One απέκλεισε τη Μπράιτον και… ξέσπασε! (vid)

Αν κάποιος αναρωτιέται ακόμη αν έχει λόγο ύπαρξης το Λιγκ Καπ, από την στιγμή που οι ομάδες της Premier League ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το FA Cup, τότε ας ρίξει μία ματιά στις αντιδράσεις των φίλων της Τσάρλτον, όταν απέκλεισαν την Μπράιτον από την συνέχεια του θεσμού.

 

 

Το ματς μεταξύ τους οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί παρακολουθήσαμε μία από τις χειρότερες διαδικασίες που έγινε… ποτέ, με 7 εύστοχα σε 14 απόπειρες, αλλά εν τέλει, η ομάδα της League One ήταν αυτή που χαμογέλασε, αφήνοντας εκτός προημιτελικής φάσης μία από τις 10 πιο σταθερές ομάδες της φετινής Premier League!

Η έκπληξη μάλιστα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για την 18η ομάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μίας ομάδας που βρίσκεται πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στην άνοδο,, που χωρίζεται μόλις 4 βαθμούς από την σωτηρία και που έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς σε 21 αναμετρήσεις, διαθέτοντας την 5η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της κατηγορίας.

Και όμως, αυτή η ομάδα συνεχίζει στο Λιγκ Καπ, συνδυάζοντας μάλιστα την σπουδαία πρόκριση επί της Μπράιτον με το ντεμπούτο του προπονητή της, Ντιν Χόλντεν! Για αυτό μας αρέσει το Λιγκ Καπ, για αυτό αποκτά μεγαλύτερο νόημα ο «άθλος» της Τσάρλτον κόντρα στη Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι…

 

Δημήτρης Μανάκος