Σοκ και αποκλεισμός στα πέναλτι για την Μπράιτον, εύκολα στους «8» οι Γιουνάιτεντ και Φόρεστ!

Η Μπράιτον την πάτησε στα πέναλτι απέναντι στην Τσάρλτον και με το τελικό 4-3 (0-0 κ.α.), οι «γλάροι» αποχαιρέτησαν το φετινό Λιγκ Καπ από τη φάση των «16» στην έκπληξη της βραδιάς! Ευχάριστα πέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Μπέρνλι, με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να προκρίνεται στα προημιτελικά με το τελικό 2-0. Δυο γκολ περισσότερα πέτυχε η Νότιγχαμ Φόρεστ (4-1) για να πάρει το «εισιτήριο» εις βάρος της Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ».  



Σοκ και αποκλεισμός στα πέναλτι για την Μπράιτον, εύκολα στους «8» οι Γιουνάιτεντ και Φόρεστ!

Τσάρλτον – Μπράιτον 4-3 πεν. (0-0 κ.α.)

Όσο κι αν η Μπράιτον έψαχνε το γκολ, είχε δοκάρι και ήταν καλύτερη από την Τσάρλτον με 77% κατοχή μπάλας και 18 τελικές, το ματς στο Valley αποδείχθηκε ζόρικο για το σύνολο του Ντε Τσέρμπι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα πέναλτι και να κριθεί εκεί η πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ.

Οι Γκρος και Τροσάρ πέτυχαν το δοκάρι για τους «γλάρους», το ίδιο έκανε και ο Στόκλεϊ για την Τσάρλτον, με τον Στιλ να νικάει τον Ντόμπσον και αμφότερες τις ομάδες να έχουν από δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες! Ο Καϊσέδο θα γινόταν ο επόμενος μοιραίος για την Μπράιτον και ο Λαβέλ σκόραρε για να χαρίσει το «εισιτήριο» στην ομάδα του με το τελικό 4-3 στη «ρωσική ρουλέτα». 

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 2-0

Στη μετά – Κριστιάνο εποχή, με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή της και με τον Τζέιντον Σάντσο εκτός αποστολής αφού ο Τεν Χαγκ τον έχει περιορίσει σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και δουλειάς στη φυσική κατάσταση, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει την πρόκριση εις βάρος της Μπέρνλι στο «Ολντ Τράφορντ».

Το ματς ήθελε αρκετή υπομονή από τους παίκτες του Τεν Χαγκ, οι «clarets» δεν ήταν παθητικοί, όμως, στο 27ο λεπτό από την πρώτη ασίστ του Γουάν – Μπισάκα μετά τον Μάη του 2021, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατάφερε να σκοράρει για το 1-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» άφησαν αρκετά τη μπάλα στην Μπέρνλι, όμως, στο 57' μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μάρκους Ράσφορντ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

 

 

 

Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4

Η Φόρεστ βρίσκεται στα προημιτελικά χάρη στο τελικό 2-1 στην έδρα της Μπλάκμπερν. Ο Τζόνσον στο 13ο λεπτό από την άσπρη βούλα είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία όμως φάνηκε ιδιαίτερα αναποτελεσματική και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να έχει μεγαλύτερη άνεση στη βραδιά.

Ο Γουάρτον στο 44' με κεφαλιά ισοφάρισε για τους «ρόβερς» για να τιμωρήσει το σύνολο του Κούπερ που δεν είχε τελειώσει το παιχνίδι, ωστόσο, στο 53' ο Λίνγκαρντ έγραψε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο «Ίγουντ Παρκ», με αρκετή τύχη λόγω κόντρας στο χαμηλό σουτ. Ακολούθησαν άλλα δυο τέρματα για την σωστή αντίδραση και την πρόκριση της Φόρεστ, με το 3-1 να έρχεται στο 79' από τον Αγουονίγι έπειτα από ασίστ του «Lings» σε αντεπίθεση και στο 90' ο Μπρέναν Τζόνσον με γλυκό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Κώστας Ζάλιαρης