To… ακραίο ποσοστό πρόκρισης των ομάδων της National League στο FA Τρόφι!

Προφανώς και μιλάμε για την 5η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, αλλά όταν στο Κύπελλο που αφορά τέτοιου είδους ομάδες, οι εκπλήξεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, αυτό είναι κάτι που προξενεί… εντύπωση!



To… ακραίο ποσοστό πρόκρισης των ομάδων της National League στο FA Τρόφι!

Όταν ακούμε τη… National League, προφανώς και ο νους μας πηγαίνει σε μία αγγλική κατηγορία, η οποία το δίχως άλλο, δεν είναι επαγγελματική! Σωστά αντιλαμβανόμαστε, μιας και μιλάμε για την 5η τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Την πρώτη που βρίσκεται κάτω από τη League Two, η οποία αποτελείται από 24 ομάδες που κάνουν ένα… μαραθώνιο, από το ξεκίνημα του Αυγούστου μέχρι και τον Μάιο, με στόχο να αλλάξουν… καθεστώς και να ανέβουν όσο το δυνατόν ταχύτερα εκεί που ανήκουν! Ομάδες όπως η Ρέξαμ και η Νοτς Κάουντι βρίσκονται εκεί, ενώ μεγάλα μπάτζετ, όπως αυτά της Ίστλιχ, της Τσέστερφιλντ και της Μπαρνέτ κάνουν την εμφάνισή τους!

Θυμίζουμε πως εκεί αγωνίζεται και η Όλνταμ, του Νταν Άσγουορθ: η μοναδική δηλαδή ομάδα στη National League, η οποία έχει παίξει και στην Premier League, προτού γνωρίσει συνεχόμενους υποβιβασμούς.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με αμείωτο ενδιαφέρον, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και στο FA Τρόφι, την Τρίτη το βράδυ! Έλαβαν χώρα 24 αναμετρήσεις, με τις 19 εξ’ αυτών να αφορούν ομάδες της κατηγορίας…

Πόσες προκρίσεις είχαμε; Εντυπωσιακός ο αριθμός των 15 σε κάθε περίπτωση, με δύο συλλόγους, τη Γουόκινγκ και τη Μπόρεχαμ, να μένουν εκτός καθώς αντιμετώπιζαν επίσης σύλλογο από τη National League!

Όσον αφορά τις δύο «εκπλήξεις»; Η Μπρόμλει που επικρατούσε στο ημίχρονο της Μπαθ, έμεινε εν τέλει εκτός στα πέναλτι, ενώ η Τσέστερφιλντ γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Οκτώβριο και έχασε με 3-1 από την Κόαλβιν Τάουν!

Δημήτρης Μανάκος