Μάνουελ Λοπετέγκι: Ο πρώτος προπονητής της Γουλβς στον 21ο αιώνα, που κερδίζει με 2+ γκολ σε πρεμιέρα! (vids)

Μπορεί η Γουλβς να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Τζίλιγχαμ, όμως πήρε εν τέλει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, με το τελικό 2-0, στο ντεμπούτο του Μάνουελ Λοπετέγκι, να σηματοδοτεί και… ρεκόρ!



Μάνουελ Λοπετέγκι: Ο πρώτος προπονητής της Γουλβς στον 21ο αιώνα, που κερδίζει με 2+ γκολ σε πρεμιέρα! (vids)

Μερικές ώρες πριν από την αναμέτρηση της Γουλβς με τη Τζίλιγχαμ στο «Μολινό» και το ντεμπούτο του Μάνουελ Λοπετέγκι στην Premier League, το England365 σας είχε… προειδοποιήσει για το τι συνηθίζει να πραγματοποιεί στις πρεμιέρες του.

Τι είχε συμβεί στις 9 προηγούμενες; Είχε κερδίσει σε οκτώ περιπτώσεις, δεν είχε μείνει ποτέ στην ισοπαλία και δεν υπήρχε ούτε ένα ματς από τα εννέα προαναφερθέντα, το οποίο στοιχηματικά να είχε ολοκληρωθεί στο… G/G!

Και η παράδοση συνεχίστηκε και στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των «λύκων», με τη Γουλβς να δυσκολεύεται, αλλά να καταφέρνει εν τέλει να πάρει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, με το τελικό 2-0 υπέρ της απέναντι στη Τζίλιγχαμ.

Επί της ουσίας, το εν λόγω αποτέλεσμα σηματοδοτεί και… ρεκόρ, διότι κανένας από τους 15 προπονητές που ανέλαβαν τα ηνία της Γουλβς στον 21ο αιώνα, δεν κατάφεραν να επικρατήσουν στην πρεμιέρα τους με 2+ γκολ διαφορά!

Ποιος ήταν ο τελευταίος που το είχε κάνει; Ο Κόλιν Λι, ο οποίος έγινε προπονητής της το 1998, παρέμεινε στον πάγκο για 104 ματς και ξεκίνησε ιδιαίτερα νικηφόρα την διετή θητεία του στο «Μολινό». Είχε επικρατήσει με 6-1 εκτός έδρας της Μπρίστολ Σίτι, με τον Ντέιβιντ Κόνολι να σκοράρει τότε τέσσερις φορές.

Έκτοτε, ουδείς μπόρεσε να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία. Έως ότου φυσικά, ο Μάνουελ Λοπετέγκι να κάνει την εμφάνισή του στην τεχνική της ηγεσία…

Δημήτρης Μανάκος