Ντεμπούτο Λοπετέγκι στη Γουλβς; Λογικά… κερδίζει, σίγουρα με N/G!

Ένα τρομερό στατιστικό ακολουθεί την προπονητική δουλειά του Μάνουελ Λοπετέγκι, κάθε φορά που ο Ισπανός θα κάνει ντεμπούτο με τον νέο σύλλογο που θα εκπροσωπήσει. Τι σημαίνει αυτό; Εννέα «πρώτα» ματς στην καριέρα του, οκτώ νίκες, ποτέ ισοπαλία, όλα… N/G!



Ντεμπούτο Λοπετέγκι στη Γουλβς; Λογικά… κερδίζει, σίγουρα με N/G!

Μία νέα εποχή ξεκινά στη Γουλβς, υπό τις οδηγίες του Μάνουελ Λοπετέγκι, με τον νέο προπονητή των «λύκων» να προετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι στην τεχνική τους ηγεσία και για την 10η προπονητική δουλειά της καριέρας του.

Ένας προπονητής που έκανε την εμφάνισή του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα το μακρινό 2003, στην Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία παρέμεινε για μόλις ένα ματς, αλλά εν συνεχεία, κατάφερε να «χτίσει» το όνομά του και να φτάσει στο σημείο να αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή στην εθνική Ισπανίας, την Πόρτο και φυσικά την Σεβίλλη, με την οποία συνέδεσε το όνομά του την τελευταία τριετία.

Πλέον, ο Μάνουελ Λοπετέγκι, βρίσκεται στην Premier League για πρώτη φορά στην καριέρα του και σε… άγνωστα νερά, μακριά από την Ιβηρική Χερσόνησο, επίσης για «παρθενική» φορά.

Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι στο ντεμπούτο του, κόντρα στη Τζίλιγχαμ, με τη Γουλβς να αναζητά μόλις την 5η νίκη της στην σεζόν, με τις τέσσερις προηγούμενες να έχουν λάβει χώρα στο «Μολινό».

Τι λέει λοιπόν η ιστορία για τα ντεμπούτο του Λοπετέγκι στις ομάδες που έχει εργαστεί; Λογικά… κερδίζει. Οκτώ στις εννέα περιπτώσεις είναι νικηφόρο αποτέλεσμα, εξαιρώντας μόνο το ματς του με τη Ράγιο Βαγιεκάνο πριν από 19 χρόνια και την ήττα στο Σούπερ Καπ Ισπανίας με την Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο όμως τίθεται εκτός συζήτησης.

Συνεπώς, στα 9 ντεμπούτο του, δεν έχει αποχωρήσει ποτέ με τον… βαθμό. Από εκεί και πέρα, πλην εκείνου του Σούπερ Καπ, δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι, στο οποίο να έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Και η δική του και η αντίπαλός του!

Εννιά ματς, 100%... N/G και τεράστιο ποσοστό επιτυχίας, για έναν προπονητή που ξέρει τι ζητά και πώς να το πάρει από τους ποδοσφαιριστές του. Θα συνεχίσει την παράδοση του και με την Γουλβς στο Λιγκ Καπ; Η απάντηση σε μερικές ώρες!

Αναλυτικά, τα ντεμπούτο του Μάνουελ Λοπετέγκι στην καριέρα του:

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε 0-2 (2003)

Βεσιντάριο – Ρεάλ Καστίγια 0-2 (2008)

Ισπανία U19 – Λιθουανία U19 6-0 (2010)

Ιταλία U20 – Ισπανία U20 0-1 (2011)

Ισπανία U21 – Κροατία U21 6-0 (2012)

Πόρτο – Μαρίτιμο 2-0 (2014)

Βέλγιο – Ισπανία 0-2 (2016)

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 2-0 (2018), Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο 2-4

Εσπανιόλ – Σεβίλλη 0-2 (2019)

 

Δημήτρης Μανάκος