Επιστροφή στην… αγγλική πραγματικότητα – Τριήμερο… Λιγκ Καπ, με φόντο το Σίτι – Λίβερπουλ!

Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σιγά – σιγά σε ρυθμούς… Αγγλίας. Το Μουντιάλ έλαβε τέλος, ένα τριήμερο «γεμάτο» με ομάδες της Premier League ξεκινά και οκτώ ζευγάρια διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στους «16» του Λιγκ Καπ. Ξεχωρίζει φυσικά η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ, την Πέμπτη το βράδυ (22/12).  



Επιστροφή στην… αγγλική πραγματικότητα – Τριήμερο… Λιγκ Καπ, με φόντο το Σίτι – Λίβερπουλ!

Τέλος έλαβε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η πιο μεγάλη ώρα για τους λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι… τώρα. Η μίνι προετοιμασία των ομάδων της Premier League έλαβε τέλος και άπαντες έχουν επιστρέψει στη βάση τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μικρότερους, κατά βάση, σε δυναμικότητα συλλόγους, στα πλαίσια της φάσης των «16» του Λιγκ Καπ.

Η αρχή θα γίνει με τέσσερις αναμετρήσεις, το βράδυ της Τρίτης, με τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του «Νησιού» να είναι η Γουλβς, στο ντεμπούτο του Μάνουελ Λοπετέγκι, η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, η Νιούκαστλ που υποδέχεται τη Μπόρνμουθ, έχοντας στην διάθεσή της τον Κάλουμ Γουίλσον και η Σαουθάμπτον, στο δεύτερο ματς του Νέιθαν Τζόουνς στον πάγκο της.

Ακολουθούν τρεις συναντήσεις την Τετάρτη (21/12), με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φιλοξενεί τη Μπέρνλι στο «Ολντ Τράφορντ», την Μπράιτον να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τσάρλτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ να τίθεται απέναντι στη Μπλάκμπερν, που στο τελευταίο της ματς στην Championship, επικράτησε με 2-0 της Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη (εκτός αποστολής).

Και όλα αυτά, για να φτάσουμε στη «μεγάλη» συνάντηση της Πέμπτης (22/12), όταν η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει για 3η φορά φέτος την Λίβερπουλ, και για… πρώτη στο «Έτιχαντ», με στόχο να την αποκλείσει από τους «16» του Λιγκ Καπ και να είναι εκείνη που θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Θυμίζουμε πως η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στα πλαίσια του Community Shield, στα ντεμπούτο των Έρλινγκ Χάαλαντ και Ντάργουιν Νούνιες, ενώ η δεύτερη, πραγματοποιήθηκε στο «Άνφιλντ» και σηματοδότησε την πρώτη ήττα της Μάντσεστερ Σίτι στην τρέχουσα σεζόν, χάρη στο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του «δυνατού» τριημέρου του Λιγκ Καπ:

Τρίτη (20/12)

Γουλβς – Τζίλιγχαμ (21:45)

Μίλτον Κέινς Ντονς – Λέστερ (21:45)

Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ (21:45)

Σαουθάμπτον – Λίνκολν

Τετάρτη (21/12)

Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ (21:45)

Τσάρλτον – Μπράιτον (21:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι (22:00)

Πέμπτη (22/12)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (22:00)

Δημήτρης Μανάκος