Εμιλιάνο Μαρτίνες: Σε μια 10ετία από την Όξφορντ μέχρι το μεγαλύτερο στήριγμα του Μέσι

Από την τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας, τους συνεχείς δανεισμούς, την επιμονή και την υπομονή μέχρι τη μεγάλη του στιγμή, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι από τους ανθρώπους που αν σου πει να μην παρατάς ποτέ το όνειρό σου, οφείλεις να τον ακούσεις προσεκτικά…  



Εμιλιάνο Μαρτίνες: Σε μια 10ετία από την Όξφορντ μέχρι το μεγαλύτερο στήριγμα του Μέσι

Ο νυν πορτιέρε της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και εκ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστών του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου για την «αλμπισελέστε», έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει τέτοιες αλλαγές στην καριέρα του που αν και άργησε, η δικαίωση την οποία απολαμβάνει πλέον είναι ό,τι πιο γλυκό θα μπορούσε να φανταστεί.

Πριν από 10 χρόνια βρισκόταν στην Όξφορντ ως δανεικός από τα τμήματα υποδομών της Άρσεναλ και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί από την LeagueTwo όπου βρισκόταν, ότι θα κατάφερνε να έχει ήδη δυο τρόπαια με την Αργεντινή του Μέσι (το Copa America και το … σύγχρονο Διηπειρωτικό).

Το 2020 εν μέσω του ξεσπάσματος του κορονοϊού καταφέρνει να παίξει βασικός για την Άρσεναλ και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου ξεσπώντας σε κλάματα μπροστά στη σύζυγό του, την οποία κάλεσε για να δει και να χαρεί μαζί της αμέσως μετά το ματς. Έπειτα ήρθε η μεταγραφή στην Άστον Βίλα όπου ναι μεν αρχικά εξελήφθη ως… βήμα προς τα πίσω, όμως εκείνος έδειξε την αξία του και καταφέρνει να διατηρείται στο ανώτερο επίπεδο, άσχετα από τις επιδόσεις της υπόλοιπης ομάδας.

Φέτος πρωταγωνιστεί στο Κατάρ και έχει δηλώσει πως για τον Μέσι θα θελήσει μέχρι και να πεθάνει, αρκεί να τον δει χαρούμενο με τίτλους στην εθνική ομάδα. Προς το παρόν δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο. Χρειάστηκαν μόνο δυο σωτήριες επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι του προημιτελικού με την Ολλανδία. Και μάλλον θα έχει και συνέχεια…