It’s not coming home: Τέλος το Μουντιάλ για την Αγγλία, που άξιζε περισσότερα! (last part)

Τέλος έλαβε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 για την Αγγλία, με τα «τρία Λιοντάρια» να γνωρίζουν έναν… άδικο πιθανώς αποκλεισμό, από μία Γαλλία που και στην κακή της μέρα, κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Σπουδαίος Μπουκάγιο Σάκα, σταθερός ο Χάρι Μαγκουάιρ, καλός αλλά… άτυχος ο Χάρι Κέιν!



It’s not coming home: Τέλος το Μουντιάλ για την Αγγλία, που άξιζε περισσότερα! (last part)

Μπορεί η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού να θεωρούσε πως πολύ δύσκολα θα κατάφερνε η Αγγλία να αποκλείσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία, και να φτάσει μέχρι και τους «4» του Μουντιάλ, όμως ουδείς φανταζόταν με τον οποίο πράγματι θα επέστρεφε στο «Νησί».

Διότι, αν μία ομάδα δικαιούνταν, με βάση την εικόνα της στο γήπεδο, να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του τουρνουά, αυτή ήταν δεδομένα το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η Αγγλία ήταν ανώτερη σε ολόκληρη την συνάντηση, πίεσε και πάλεψε για να ισοφαρίσει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα κατάφερε, αλλά «προδόθηκε» και πάλι από την ατομική ποιότητα ενός αντίπαλου ποδοσφαιριστή.

Ο Ολιβιέ Ζιρού βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, έκανε το 2-1 και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ακολούθησε το χαμένο πέναλτι του Χάρι Κέιν και κάπως έτσι, οι Άγγλοι αποχαιρετούν το Μουντιάλ.

Τι κρατάμε; Για ακόμη μία φορά, και τελευταία, μιας και το Παγκόσμιο Κύπελλο για αυτούς σταματά εδώ, 4+1 πράγματα. Τον εκπληκτικό Μπουκάγιο Σάκα, το μέλλον που έχει η Αγγλία ως ομάδα, την «κακή» αλλαγή του Σάουθγκεϊτ και έναν Χάρι Μαγκουάιρ, που είτε μας αρέσει είτε όχι, ήταν εξαιρετικός και θα μπορούσε να γίνει και… ήρωας.

Αναλυτικά, τα συμπεράσματα του England365:

-Ο Μπουκάγιο Σάκα, ο Φιλ Φόντεν και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι αδιαμφισβήτητα το μέλλον της εθνικής Αγγλίας. Εκπληκτικός ο πρώτος, ξεχώρισε από κάθε άλλο παίκτη της χώρας του στον αγωνιστικό χώρο. Μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της Γαλλίας, δεχόταν διαρκώς διπλό και τριπλό μαρκάρισμα, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του και θα μπορούσε να έχει σημειώσει και γκολ, παρότι υπέπεσε σε φάουλ στον Ερναντές, με το ματς στο 1-1, από πλεονεκτική θέση.

-Ο Χάρι Κέιν είναι ο απόλυτος ηγέτης της Εθνικής Αγγλίας. Είναι δεδομένο και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση, παρά το γεγονός πως έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς σε ισορροπία, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Έκανε γκολ το πρώτο πέναλτι, έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή της λίστας, αλλά τα 53 δεν έγιναν… 54 στο φινάλε. Τέταρτο χαμένο πέναλτι του επιθετικού της Τότεναμ με το εθνόσημο, 3ο συνεχόμενο απέναντι σε τερματοφύλακα της Premier League.

-Περνάμε στον Χάρι Μαγκουάιρ. Έναν παίκτη που έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι, αλλά η αλήθεια είναι πως έκανε ένα μεστό τουρνουά. Ήταν σταθερός και δεδομένα θα μπορούσε να καταγράψει τουλάχιστον ένα γκολ, αφού δις σε πέντε ματς, σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι. Τα πήγε περίφημα και απέναντι στον Ολιβιέ Ζιρού, στάθηκε άτυχος στην κεφαλιά του, που δεν πήγε για… εκατοστά στα δίχτυα, και στιγμές αργότερα, η μπάλα βρήκε πάνω του, άλλαξε πορεία και έχρισε σκόρερ τον Ολιβιέ Ζιρού.

-Είναι ο Τζόρνταν Πίκφορντ ο τερματοφύλακας που πρέπει να κάθεται κάτω από τα δοκάρια της Αγγλίας; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Πιθανώς, το σουτ του Ορελιέν Τσουαμενί να ήταν αντιμετωπίσιμο. Άργησε να πέσει, στην 50η του συμμετοχή με την φανέλα της χώρας του, και το 1-0 ήταν γεγονός. Δεν είχε περιθώριο αντίδρασης στην κεφαλιά του Ζιρού, αλλά νωρίτερα, είχε κάνει την επέμβαση της… καριέρας του, σε τελείωμα του Γάλλου φορ. Ένας γκολκίπερ με τις… στιγμές του!

-Για το τέλος κρατήσαμε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με μία μόνο απορία. Με το ματς στο 2-1 και την Αγγλία πίσω στο σκορ, γιατί να περάσει εκτός ο Μπουκάγιο Σάκα; Πόσο μάλλον από την στιγμή που στο ματς θα περνούσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ… Δεν θα μάθουμε ποτέ. Όπως δεν θα αντιληφθούμε ποτέ, τον λόγο που ο Τζακ Γκρίλις μπήκε στο παιχνίδι, στην… λήξη του!

Δημήτρης Μανάκος