Σάουθγκεϊτ: «Χωρίς τον Κέιν, η Αγγλία δεν θα έφτανε έως εδώ!»

Την υπεράσπιση του Χάρι Κέιν ανέλαβε ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που επισήμανε πως δίχως τον αρχηγό της, η ομάδα του δεν θα είχε μέλλον στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!



Σάουθγκεϊτ: «Χωρίς τον Κέιν, η Αγγλία δεν θα έφτανε έως εδώ!»

Εμφανώς απογοητευμένος από την έκβαση της αναμέτρησης και τον αποκλεισμό, εν τέλει, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσιάστηκε ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μετά την ήττα από τη Γαλλία (10/12, 2-1) στα προημιτελικά.

Από την άλλη, όμως, δεν είχε κανένα παράπονο από την προσπάθεια του συνόλου του, ενώ «ύψωσε»... ασπίδα προστασίας προς τον Χάρι Κέιν!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Η εμφάνισή μας ήταν αντάξια των προσδοκιών μου. Στο τέλος, όμως, μετρούν τα γκολ. Μόλις είπα στους παίκτες πως δεν υπάρχει κάτι που δεν έδωσαν. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είμαι πολύ περήφανος για την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Προτιμώ να αναφερθώ στους ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια στη Γαλλία. Ξέρουν πως πέρασαν πολλά για να μας αποκλείσουν. Δεν νομίζω πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Χάνουμε και κερδίζουμε ως ομάδα. Χάσαμε ευκαιρίες, επιτρέψαμε να δεχθούμε δύο γκολ. Ο Κέιν ήταν εκπληκτικός για εμάς. Δεν θα ήμασταν εδώ, αν δεν είχε σκοράρει τόσες φορές για χάρη μας. Πιστεύαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Έχουμε μία ομάδα που ήταν ικανή για να το πράξει.

Όσον αφορά το μέλλον μου, μετά από κάθε μεγάλο τουρνουά, συζητάμε το μέλλον. Χρειαζόμαστε χρόνο για να σκεφτούμε και να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

Δημήτρης Μανάκος