Κρίμα για… αυτή την Αγγλία – Αποκλεισμός από τους Γάλλους με «εντολή» Ζιρού! (vids)

Προσπάθησε, πάλεψε, έκανε την Γαλλία να νιώσει άβολα, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του Μουντιάλ, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Η Αγγλία ηττήθηκε με 2-1 από τους «τρικολόρ» και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Μοιραίος» ο Κέιν, που έβαλε ένα πέναλτι και έχασε ένα, άτυχος ο Μαγκουάιρ που είχε δοκάρι, καταλυτικός και πάλι ο Ζιρού!



Κρίμα για… αυτή την Αγγλία – Αποκλεισμός από τους Γάλλους με «εντολή» Ζιρού! (vids)

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο ποιοτικά ματς που έχουμε δει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να μην είχε τον ρυθμό της Ολλανδίας με την Αργεντινή ή την πίστη της Κροατίας στο αμυντικό της πλάνο απέναντι στην Βραζιλία, αλλά ξεχείλιζε από ποιότητα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αναγκαστικά όμως, θα είχαμε έναν νικητή και αυτός, σε αυτήν την περίπτωση, είναι η Γαλλία, η οποία παρότι δεν ήταν καλύτερη, πήρε μία τεράστια πρόκριση στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-1, που σηματοδοτεί μία τεράστια πρόκριση των  «τρικολόρ», παρότι δεν ήταν ανώτεροι; Μπορεί η Αγγλία να έμεινε πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό, χάρη στο τρομερό σουτ του Ορελιέν Τσουαμενί, όμως ήταν φανερό πως ήταν ανώτερη στο ματς.

Δεν φοβήθηκε, δεν έμεινε πίσω για να μην δεχθεί περισσότερα τέρματα και δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο το έργο της, αλλά ήταν διατεθειμένη να κυνηγήσει την ισοφάριση.

Απείλησε με τον Κέιν στο 21ο λεπτό, με ατομική προσπάθεια και τρία λεπτά μετά, έλαβε χώρα η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς Άγγλων, με τον αρχηγό της Τότεναμ να ξεπερνά τον Ουπαμεκανό, να πέφτει στο έδαφος, αλλά τον VAR να μην καταλογίζει κάτι, καθώς η πτώση έγινε ναι μεν εντός περιοχής, αλλά ο παίκτης δεν πατούσε σε αυτήν.

 

Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Κέιν να απειλεί ξανά, με σουτ στο 28ο λεπτό, για να έρθει η Γαλλία και να μειώσει τον ρυθμό της αναμέτρησης, καθώς αντιλαμβανόταν πως αυτός δεδομένα δεν είναι προς όφελός της.

 

Με την έναρξη της επανάληψης, η Αγγλία συνέχισε να είναι τρομερά πιεστική, με τον Γιορίς να κρατά… όρθια την ομάδα του, σε τρομερό σουτ του Μπέλιγχαμ που εν τέλει κατέληξε σε κόρνερ.

 

Ωστόσο, κάποια στιγμή και όσο το ματς κυλούσε με αυτόν τον τρόπο, έμοιαζε πως η Αγγλία θα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της. Και αυτό συνέβη στο 52’, όταν ο καλύτερος παίκτης της, ο Μπουκάγιο Σάκα αποφάσισε και πάλι να μπει μέσα στην περιοχή. Συνεργάστηκε με τον Μπέλιγχαμ, ανατράπηκε από τον Τσουαμενί και ο Κέιν κατάφερε με την 4η τελική του προσπάθεια στο ματς, να κάνει το 1-1 και να «ισοφαρίσει» τον Γουέιν Ρούνεϊ, στα 53 γκολ σε ολόκληρη την καριέρα του με το εθνόσημο.

 

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μπουκάγιο Σάκα, που απείλησε και πάλι στο 70ο λεπτό, αλλά χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Ερναντές.

Η δεύτερη τελική προσπάθεια του Ολιβιέ Ζιρού πραγματοποιήθηκε στο 75’, και πάλι με το κεφάλι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης θα έχει να… λέει πως συμμετείχε στην καλύτερη επέμβαση στην καριέρα του Τζόρνταν Πίκφορντ!

 

Αυτός προειδοποιούσε, οι Άγγλοι δεν τον άκουγαν, όντες και άτυχοι σε κεφαλιά – δοκάρι του Μαγκουάιρ και το 2-1 ήταν γεγονός.

 

Ο Γκριεζμάν έκανε μία σέντρα ακριβείας, ο Ζιρού βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, και με τη... βοηθεία του Χάρι Μαγκουάιρ, είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη Γαλλία!

 

Η χαρά των Γάλλων, όμως, φάνηκε να μην κρατά για πολύ. Ο Μάουντ «κυνήγησε» μία μπαλιά στην... πλάτη της άμυνας των «μπλε», ο Ερναντέζ τον ανέτρεψε και μετά από επανέλεγχο της φάσης στο VAR, καταλόγισε δεύτερο πέναλτι στο ματς, υπέρ της Αγγλίας! Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε και αυτήν την εκτέλεση, αλλά δεν ήταν ανάλογη της πρώτης.

Επέλεξε να στείλει την μπάλα με δύναμη, ψηλά στον «ουρανό» των διχτύων του Γιορίς, αλλά εν τέλει, την είδε να καταλήγει πάνω από την εστία του Γιορίς!

 

Αποκλεισμός λοιπόν για την Αγγλία, με τα «τρία Λιοντάρια» να τίθενται εκτός θεσμού, παρότι η απόδοσή τους ήταν εξαιρετική…

Δημήτρης Μανάκος