Ο πεναλτάκιας Μαρτίνες βλέπει τα τρόπαια στο τέλος του δρόμου... (vids)

Όταν στο βάθος, στο φινάλε της διαδρομής, υπάρχει τρόπαιο, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει. Συνέβαλε για το Copa America του 2021, οδηγεί την Αργεντινή στα ημιτελικά του Μουντιάλ και αποτελεί έναν από τους καλύτερους «σωματοφύλακες» του Μέσι, για τον οποίο έχει δηλώσει πως αν χρειαστεί, θα «πέσει» στη μάχη...  



Ο πεναλτάκιας Μαρτίνες βλέπει τα τρόπαια στο τέλος του δρόμου... (vids)

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Άστον Βίλα ενάμιση χρόνο μετά τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξε στη διαδρομή της «αλμπισελέστε» προς την κατάκτηση του Copa America, του πρώτου μεγάλου τροπαίου του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα με το εθνόσνημο, τώρα σιγούρεψε την παρουσία της εθνικής ομάδας στους «4» και... ορέγεται τον μεγάλο τελικό του Κατάρ.

Έχοντας κι εκείνος εκνευριστεί με τον Λουίς Φαν Χάαλ και τους Ολλανδούς σε έναν προημιτελικό που είχε τρομερή εξέλιξη και απίστευτη ένταση από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Μαρτίνες κατάφερε να κρατήσει καθαρό το μυαλό του όταν χρειάστηκε η συμβολή του στη διαδικασία των πέναλτι.

Έπιασε δυο από τις εκτελέσεις των «οράνιε», το πήρε πάνω του, έστειλε την Αργεντινή στα ημιτελικά και ο αγαπημένος του, Λιονέλ Μέσι, έτρεξε πρώτος προς εκείνον για να τον αγκαλιάσει, να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για το επίτευγμά του.

«Αν χρειαστεί θα πεθάνω για εκείνον» είχε αναφέρει πριν από περίπου έναν χρόνο ο «Έμι», μιλώντας για τον σούπερ σταρ και απόλυτο ηγέτη της «αλμπισελέστε» και κάνει τα πάντα για να δει τον αρχηγό του να σηκώνει επιτέλους τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το καλοκαίρι του 2021 απέκρουσε τρία πέναλτι απέναντι στην Κολομβία για να στείλει την Αργεντινή στον τελικό του Copa America. Φέτος, απέκρουσε δύο για την εξασφάλιση μιας θέσης στους «4». Και η συνέχεια δίνεται την Τρίτη απέναντι στην Κροατία του απόλυτου μαέστρου, Λούκα Μόντριτς. Εκεί, θα έχει ν' νταγωνιστεί και τον σπουδαίο στο φετινό Μουντιάλ, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Αυτό το Μουντιάλ, σε ό,τι αφορά τα εντός αγωνιστικού χώρου πεπραγμένα, είναι πράγματι μαγικό και απόλυτα απρόβλεπτο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης