Στο καλύτερο ματς του Μουντιάλ, ο Μαρτίνες έδωσε… παράταση στον Μέσι! (vid)

Τι ματς, τι «θρίλερ», τι πρόκριση! Ένα απίστευτο παιχνίδι έλαβε χώρα μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας, με το τελικό 2-2, που διαμορφώθηκε στο 100ο λεπτό της κανονικής διάρκειας, να στέλνει το ματς στα πέναλτι. Εκεί ήταν ψυχραιμότερη η «αλμπισελέστε», με τον Μαρτίνες να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να στέλνει τον Λιονέλ Μέσι στα ημιτελικά του Μουντιάλ, με δύο αποκρούσεις(4-3)!



Στο καλύτερο ματς του Μουντιάλ, ο Μαρτίνες έδωσε… παράταση στον Μέσι! (vid)

Πολύ μεγάλη πρόκριση κατάφερε να πανηγυρίσει η Αργεντινή απέναντι στην Ολλανδία, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με ένα γκολ και μία ασίστ, σε ένα «τρελό» ματς που έφτασε μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι. Ψυχραιμότερη εκεί η Αργεντινή, απίθανος Μαρτίνες και πρόκριση για την «αλμπισελέστε», αφιερωμένη στον Λιονέλ Μέσι!

Ο Αργεντίνος «σούπερ σταρ» έδωσε μαγική ασίστ για το 1-0 στον Μολίνα στο 35ο λεπτό, για να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο και να καταγράψει ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς ισοφάρισε τα γκολ του Μπατιστούτα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

 

Μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι του 73ου λεπτού και όλα έδειχναν πως οι «οράνιε» δεν θα έχουν περιθώριο αντίδρασης, αναλογικά με την εικόνα τους.

 

Σε αυτό το Μουντιάλ όμως, ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά. Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν στο 83’ με τον Βέγκχορστ και τα 17 λεπτά που ακολούθησαν (10 λεπτά οι καθυστερήσεις) ήταν δραματικά.

 

Μέσα σε αυτά, πλην δύο καλών στιγμών για την Ολλανδία, «ξέσπασε» και ένας μεγάλος καυγάς, με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να «ξεσπά» στον Παρέδες, πηγαίνοντας με φόρα πάνω του, καθώς ο δεύτερος κλώτσησε την μπάλα στον πάγκο της ομάδας του.

 

Και κάπου εκεί, ήρθε η ισοφάριση με επικό τρόπο, καθώς η Ολλανδία έπαιξε απίστευτα στην τελευταία φάση του ματς, σκόραρε με τον Βέγκχορστ και πάλι, έπειτα από μία απίθανη ασίστ του Κόπμαϊνερς, και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Από εκεί και πέρα, η Αργεντινή κυριάρχησε στην παράταση, είχε δοκάρι με τον Έντσο Φερνάντες στο 120’, αλλά η ομάδα του Σκαλόνι προκρίθηκε στα πέναλτι. Αστόχησε ο Φαν Ντάικ, έπιασε δύο πέναλτι ο Μαρτίνες, σκόραρε το νικητήριο πέναλτι ο Λαουτάρο και ο Λιονέλ Μέσι είναι στα ημιτελικά!

 

Δημήτρης Μανάκος