Αγγλία 1966 vs. 2022: Περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο, μεγαλύτερη ταχύτητα και από τη μπάλα

Μια τρομερά ενδιαφέρουσα έρευνα της εταιρείας που συνεργάζεται με την FA, αποκάλυψε πόσο μεγάλη διαφορά έχει πλέον το ποδόσφαιρο και δη οι επιδόσεις των παικτών της Αγγλίας έπειτα από μισό αιώνα, συγκρίνοντας στοιχεία από τους θριαμβευτές του 1966 και τους παρόντες στη διοργάνωση του Κατάρ.  



Αγγλία 1966 vs. 2022: Περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο, μεγαλύτερη ταχύτητα και από τη μπάλα

Τα «τρία λιοντάρια» βρίσκονται στα προημιτελικά του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και ετοιμάζονται για την τεράστια πρόκληση της αναμέτρησης με την Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά.

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ όταν βρήκαν πλέον ρυθμό και αυτοπεποίθηση πέτυχαν άλλα τρία τέρματα απέναντι στη Σενεγάλη το βράδυ της Κυριακής και συνέχισαν ακάθεκτοι τη διαδρομή τους στο φετινό Μουντιάλ, διατηρώντας και το clean sheet με τον Πίκφορντ.

Οι διεθνείς του 2022 καταφέρνουν και τρέχουν ο καθένας 3 χλμ. Περισσότερα από εκείνους της εθνικής ομάδας του 1966 που είχαν κατακτήσει την κορυφή, ενώ, φτάνουν και σε διπλάσια ταχύτητα από τους προ 56 χρόνια, Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως η μπάλα στον τελικό του 1966 κατέγραψε απόσταση 8.550μ., τη στιγμή που μόνος του για παράδειγμα, ο Χάρι Κέιν, διανύει 11 χλμ. σε ένα παιχνίδι!