Η ιστορία… αγάπης του Τζέραρντ με την Λίβερπουλ, ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια! (video)

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε την επέτειο του πρώτου γκολ του Στίβεν Τζέραρντ με τα κόκκινα, πριν 23 χρόνια!Η ιστορία… αγάπης του Τζέραρντ με την Λίβερπουλ, ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια! (video)

Σαν σήμερα το 1999, ο θρύλος της Λίβερπουλ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, Στίβεν Τζέραρντ, σημείωνε το πρώτο γκολ του για τους «ρεντς» σε ηλικία 19 ετών κόντρα στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία με τον Τζέραρντ να  βρίσκει δίχτυα άλλες 186 φορές με την ομάδα του Μέρσισαϊντ, να κατακτάει τέσσερεις ευρωπαϊκούς τίτλους και επτά Κύπελλα Αγγλίας.

Εν γένει, πρόκειται πιθανώς για έναν, αν όχι τον πρώτο, εκ των σπουδαιότερων αρχηγών στην ιστορία της Λίβερπουλ. Έναν άνθρωπο που συνέδεσε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την ομάδα, που δεν την άφησε ποτέ, και που παρότι έκανε απίθανα πράγματα με την φανέλα της, ταυτίστηκε και με εκείνο το… γλίστρημα, απέναντι στην Τσέλσι, πριν από οκτώ χρόνια.

Μπορεί να μην πήρε τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Τζόρνταν Χέντερσον, αλλά δεν θα πάψει ποτέ το όνομα του Στίβεν Τζέραρντ να είναι άρρηκτα ταυτισμένο με την Λίβερπουλ. Ακόμη και αν δεν γίνει προπονητής της… Όπως και να έχει όμως, η ιστορία ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος