Το Μουντιάλ που έκανε τον Σον να… κλάψει δύο φορές!

Χέουνγκ Μιν Σον. Χάνει από την Γκάνα. Βάζει τα κλάματα και αισθάνεται πως η Νότια Κορέα αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τέσσερις μέρες μετά, κλαίει και πάλι, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Αισθάνεται νικητής. Σε ένα Μουντιάλ που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, ο Σον έκλαψε δύο φορές και δικαιώθηκε για την επιμονή του να πιστέψει πως ακόμη και έτσι, η χώρα του θα μπορούσε να συνεχίσει στο Κατάρ!



Το Μουντιάλ που έκανε τον Σον να… κλάψει δύο φορές!

Είναι πράγματι ένα από τα πιο ιδιαίτερα Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν λάβει χώρα ποτέ. Είτε επειδή λαμβάνει χώρα χειμώνα, είτε επειδή αντικρίζουμε πράγματα που ποτέ άλλοτε, από το 1930 και έπειτα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Δεν είναι η πρόκριση χωρών από πέντε διαφορετικές Ηπείρους στην φάση των «16». Δεν είναι επίσης το γεγονός πως ομάδες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Γκάνα, έφτασαν μία «ανάσα» από την πρόκριση, με τις δύο εξ’ αυτών να εξακολουθούν να βρίσκονται στο Κατάρ.

Είναι η απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων. Ένα αίσθημα πως πάντα θα συμβεί κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύει η κοινή γνώμη. Και αν κάποιος διαφωνεί, ας ρίξει μόνο μία ματιά σε όσα έγιναν στις αναμετρήσεις της Γκάνας με την Ουρουγουάη και της Κορέας με την Πορτογαλία.

Στο 21ο λεπτό, η πρώτη έχει την ευκαιρία να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι. Αστοχεί. Εν συνεχεία, δέχεται δύο γκολ και η Ουρουγουάη βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Η Κορέα άλλωστε βρίσκεται πίσω στο σκορ και η Πορτογαλία φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί, για να πάρει έστω και την ισοπαλία.

Υπό αυτό το πρίσμα, μετά την ήττα της Νότιας Κορέας από την Γκάνα, πριν τέσσερις μέρες, ο Χέουνγκ Μιν Σον, ξέσπασε σε κλάματα με τη λήξη. Πίστευε πως αποκλείστηκε, παρότι εν τέλει, «αναγκάστηκε» να κλάψει ξανά, αλλά με ένα διαφορετικό συναίσθημα.

Αυτό της υπερηφάνειας. Η χώρα του γύρισε το ματς, η Γκάνα δεν έκανε το ίδιο και η ασίστ του στο 2ο γκολ, πιθανώς θα χαρακτηριστεί και ως η σημαντικότερη της καριέρας του.

Το ματς λήγει και αυτός έχει… λυγίσει. Κλαίει, δεν το πιστεύει. Και ο Σον αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Δημήτρης Μανάκος