Το αίσθημα της δικαίωσης για την Αγγλία, 12 χρόνια μετά… (pic)

Οι Γερμανοί ίσως για ελάχιστα… χιλιοστά, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ και ήταν λογικό στους Άγγλους να προκληθεί ένα αίσθημα μικρής δικαίωσης για το γκολ που δεν ξεχνιέται ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εκείνο του Λάμπαρντ, το 2010, στη Νότιο Αφρική…  Το αίσθημα της δικαίωσης για την Αγγλία, 12 χρόνια μετά… (pic)

Τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν 4-2 της Κόστα Ρίκα, όμως, η Ισπανία στο άλλο παιχνίδι δεν τους έκανε τη χάρη, αφού οι τρομεροί Ιάπωνες κατάφεραν να πάρουν νίκη (2-1) απέναντι και στους «φούριας ρόχας»!

Το δεύτερο γκολ της ασιατικής ομάδας προκάλεσε σάλο αναφορικά με τη μπάλα που φάνηκε να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του άουτ, αλλά για μερικά χιλιοστά αποδείχθηκε έγκυρο το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Και κάπως έτσι, οι Γερμανοί «αποχαιρέτησαν», αφού δεν ήθελαν νίκη των Ιαπώνων, ενώ για τους Άγγλους, το γεγονός ήταν τέτοιοι που άπαντες θυμήθηκαν το γκολ του Λάμπαρντ το 2010. Τότε, σε εποχή που η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο ίσως να μην ακουγόταν καν ούτε σε αστεία στις παμπ, η μπάλα είχε περάσει κατά πολύ την τελική γραμμή της εστίας του Νόιερ κι όμως το διαιτητικό τιμ είχε κλείσει τα μάτια χάνοντας παντελώς τη φάση…